Minister åbner for fordeling af tosprogede gymnasieelever

DISPENSATION: Gymnasier med akutte udfordringer - med eksempelvis store andele af tosprogede elever - får nu alligevel mulighed for at fastlægge lokale fordelingsregler - midlertidigt. 

Undervisningsminister Merete Riisager er klar til at give dispensation til gymnasier med mange tosprogede elever.
Undervisningsminister Merete Riisager er klar til at give dispensation til gymnasier med mange tosprogede elever.Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Erik Bjørn Møller

Efter at have afvist at udarbejde nye regler for fordelingen af gymnasieelever allerede fra næste år kommer undervisningsminister Merete Riisager (LA) nu pressede ghettogymnasier i møde på en anden måde, så de alligevel får mulighed for at sikre en bedre fordeling af eleverne.

På baggrund af sagen om elevfordeling på Langkær Gymnasium i Aarhus benytter undervisningsminister Merete Riisager nu sin mulighed for at give fordelingsudvalget, som gymnasiet er omfattet af, midlertidig dispensation fra optagelsesbekendtgørelsens fordelingsregler.

Det betyder - at man på gymnasier med akutte udfordringer med eksempelvis store andele af tosprogede elever - får mulighed for at fastlægge lokale fordelingsregler.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00