Ny aftale giver 50 millioner til forskning på børneområdet

DEAL: Partierne bag forskningsreserven er blevet enige om at fordele 50 millioner årligt frem mod 2024 til mere forskning i småbørnsområdet. Pengene skal blandt andet bruges til at forbedre pædagoguddannelsen og investeringerne i dagtilbudsområdet. 

Forskningsordførerne blev fredag enige om, hvordan de knap 3 milliarder i forskningsreserven skal fordeles. De 50 millioner til forskning på børneområdet udmærker sig ved at være en af de få varige bevillinger. 
Forskningsordførerne blev fredag enige om, hvordan de knap 3 milliarder i forskningsreserven skal fordeles. De 50 millioner til forskning på børneområdet udmærker sig ved at være en af de få varige bevillinger. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Vi har i den grad brug for praksisnær forskning, der både kan bruges af pædagoger i vuggestuer og børnehaver, men som også understøtter vidensgrundlaget for pædagoguddannelsen.

Elisa Rimpler
Formand, BUPL

Et længe efterspurgt ønske blandt aktørerne på børneområdet er fredag eftermiddag blevet til virkelighed. Her er et bredt flertal af partier nemlig blevet enige om at tildele 50 millioner årligt fra forskningsreserven til forskning i småbørnsområdet. 

Det fremgår af dette års aftale om fordelingen af forskningsreserven, som Folketingets partier står bag.

Pengene skal blandt andet bruges til forskning, der kan styrke fagligheden på pædagoguddannelsen og forbedre de kommunale prioriteringer og investeringer i dagtilbudsområdet, lyder det i aftalen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00