Treparts-udvalg får ny formand efter protest-afsked

NAVNENYT: Jørgen Søndergaard trak sig i protest mod hemmelighedskræmmeri om kompetencefonde. Nu er DEA-direktør Stina Vrang Elias udpeget som ny formand for regeringens ekspertgruppe om efteruddannelse.

DEA-direktør Stina Vrang Elias er ny formand for regeringens ekspertgruppe om voksen-, efter-og videreuddannelse. Her i debat med kommissions- og udvalgsveteranen Carsten Koch.
DEA-direktør Stina Vrang Elias er ny formand for regeringens ekspertgruppe om voksen-, efter-og videreuddannelse. Her i debat med kommissions- og udvalgsveteranen Carsten Koch.Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix
Søren Elkrog Friis

DEA-direktør Stina Vrang Elias er ny formand for regeringens ekspertgruppe om voksen-, efter- og videreuddannelse.

Det oplyser Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Stina Vrang Elias har hele tiden siddet i ekspertgruppen, men overtager nu formandsposten, fordi udvalgs- og kommissionsveteranen Jørgen Søndergaard har trukket sig i protest over manglende indsigt i de store kompetencefonde, som bestyres af arbejdsmarkedets parter.

Dokumentation

Ekspertgruppen 

I august sidste år indgik regeringen og arbejdsmarkedets parter en trepartsaftale om kvalificeret arbejdskraft og praktikpladser. I den forbindelse blev det aftalt at udsætte trepartsdiskussionen om voksen-, efter- og videreuddannelse til foråret 2017.

I september nedsatte regeringen en ekspertgruppe. Ekspertgruppen skal til maj 2017 udkomme med løsningsmodeller for et mere fleksibelt, målrettet og bæredygtigt VEU-system.

Forhenværende SFI-direktør blev udpeget som formand. Efter hans afsked består gruppen nu af:

  • Stina Vrang Elias, direktør ved DEA (ny formand)
  • Nicolaj Kristensen, professor ved KORA
  • Hanne Shapiro, innovationschef ved Teknologisk Institut
  • Kjeld Møller Pedersen, professor ved Syddansk Universitet, formand for VEU-rådet
  • Morten Binder, direktør i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Gruppens arbejde skal foregå i tæt samarbejde med arbejdsmarkedets parter. I tilknytning til ekspertgruppen er der derfor nedsat en referencegruppe og følgegruppe bestående af arbejdsmarkedets parter, som løbende skal inddrages med viden, idéer og input samt vurdering af foreløbige resultater.

Her kan du finde kommissoriet for ekspertgruppen


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00