Ny gymnasiereform vil sætte fokus på HF

En ny gymnasiereform med et karakterkrav på fire vil sætte særligt fokus på HF. 12. november 2015

REFORM: Regeringen vil i 2016 præsentere et udspil til en ny gymnasiereform, hvor et karakterkrav på fire skal indføres. Det betyder, at HF kommer i fokus, fordi uddannelsen har et generelt lavere gennemsnit end andre ungdomsuddannelser.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) oplyste i onsdags i Folketingssalen, at regeringen vil præsentere et udspil til en ny gymnasiereform i løbet af 2016. Her er målet, at et karakterkrav for at blive optaget på de gymnasielle uddannelser skal indføres.

Hvis regeringens forslag om et gennemsnit på fire gennemføres, vil det have indflydelse på HF, højere forberedelseseksamen, påpegede Anette Lind (S).

“Et adgangskrav på fire vil slå rigtig hårdt. Det vil betyde, at hver fjerde, helt nøjagtigt 26 procent, ikke vil kunne optages på HF,” lød det fra Anette Lind.

Ministeren var da også klar over de kendsgerninger, og det betyder, at HF kommer i fokus til den tid.

“Vi kan se, at HF-kursister har dårligere eksamensresultater, og at de har en lavere overgang til de videregående uddannelser. Derfor kommer vi til at se på HF i forbindelse med et gymnasieudspil,” sagde ministeren.

Forrige artikel Flere skal på erhvervsuddannelser trods besparelser Flere skal på erhvervsuddannelser trods besparelser Næste artikel Jelved om for store klasser: “Jeg synes, det er for galt.” Jelved om for store klasser: “Jeg synes, det er for galt.”
Står kommunernes stramme budgetter i vejen for klimavenlige folkeskoler?

Står kommunernes stramme budgetter i vejen for klimavenlige folkeskoler?

LAND OG BY: De danske kommuner sidder på et stort antal bygninger og kommer dermed til at spille en væsentlig rolle, hvis målet om 70 procents CO2-reduktion skal nås. Men her hører den simple logik også op. For det bliver dyrt for statskassen, hvis kommunerne skal bo og bygge grønt.