Ny gymnasiereform vil sætte fokus på HF

REFORM: Regeringen vil i 2016 præsentere et udspil til en ny gymnasiereform, hvor et karakterkrav på fire skal indføres. Det betyder, at HF kommer i fokus, fordi uddannelsen har et generelt lavere gennemsnit end andre ungdomsuddannelser.

Henrik Axel Lynge Buchter

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) oplyste i onsdags i Folketingssalen, at regeringen vil præsentere et udspil til en ny gymnasiereform i løbet af 2016. Her er målet, at et karakterkrav for at blive optaget på de gymnasielle uddannelser skal indføres.

Hvis regeringens forslag om et gennemsnit på fire gennemføres, vil det have indflydelse på HF, højere forberedelseseksamen, påpegede Anette Lind (S).

“Et adgangskrav på fire vil slå rigtig hårdt. Det vil betyde, at hver fjerde, helt nøjagtigt 26 procent, ikke vil kunne optages på HF,” lød det fra Anette Lind.

Ministeren var da også klar over de kendsgerninger, og det betyder, at HF kommer i fokus til den tid.

“Vi kan se, at HF-kursister har dårligere eksamensresultater, og at de har en lavere overgang til de videregående uddannelser. Derfor kommer vi til at se på HF i forbindelse med et gymnasieudspil,” sagde ministeren.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ellen Trane Nørby

Fhv. minister & MF 2007-22 (V), byrådsmedlem, Sønderborg
cand.mag. i kunsthistorie (Københavns Uni. 2005)

0:000:00