Ny magtfuld minister har to opgaver

INTERVIEW: Forlig om SU'en og folkeskolen er den nye undervisningsministers altoverskyggende opgaver inden sommer, siger Troels Lund Poulsen (V) i et interview, hvor han også løfter sløret for betydningen af, at undervisningsministeren sidder i de magtfulde koordinations- og økonomiudvalg.
Den nye undervisningsminister sidder i regeringens koordinations- og økonomiudvalg. Læs her, hvad undervisningsministeren selv mener, det betyder.
Den nye undervisningsminister sidder i regeringens koordinations- og økonomiudvalg. Læs her, hvad undervisningsministeren selv mener, det betyder.Foto: Signe Mie Jensen/Altinget.dk
Marie Dissing Sandahl

Jeg skal ikke være smagsdommer, men omvendt vil jeg ikke finde mig i, at der opstår parallelsamfund i det danske skolesystem som er med til at undergrave integrationen. Det må være en afvejning fra sag til sag, men jeg vil blande mig i den værdipolitiske debat. Og jeg håber, at det vil skubbe en dialog i gang, sådan at jeg kan undgå at lovgive om den slags ned i detaljen.

Troels Lund Poulsen (V)
Undervisningsminister
Den nye undervisningsminister har to opgaver og kun to. At lande forligene om folkeskolen og SU'en. Og alt andet må vente til efter sommer. Sådan lyder meldingen fra nytiltrådte Troels Lund Poulsen.

"Jeg håber, at når jeg går på sommerferie, har vi været i stand til at bringe en afklaring på de to områder, sådan at vi ikke skal blive ved med at have ørkesløse diskussioner om folkeskolen. For folkeskolen kan ikke være tjent med at blive holdt som et politisk gidsel, fordi der er nogen, som tror, at man bare kan spekulere i valgkamp," siger han i et interview med Altinget.dk.

Og ministeren tror på, at det kan lade sig gøre, selvom tanken er blevet dømt ude af mange kommentatorer og politiske iagttagere, fordi især folkeskolen er et for vigtigt område for partierne til at vige en tomme fra sin politik så tæt på et valg.

"Jeg har læst, at Christine Antorini gerne vil have et folkeskoleforlig, og nu starter vi op på realitetsforhandlinger om 14 dage. Der skal vi finde ud af, hvad der skiller vandene, og hvor der kan opnås enighed eller indgås kompromiser," siger han og forklarer, at han regner med at forhandlingerne vil strække sig over april og maj.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00