Nye forsøg skal afdække barrierer i AMU

FORSØG: I kølvandet på trepartsaftalens initiativer for at styrke arbejdsmarkedsuddannelserne inviterer Undervisningsministeriet nu til projekter, der skal teste lovgivningsmæssige barrierer i AMU.

Erik Bjørn Møller

Nye forsøg på udvalgte uddannelsesinstitutioner skal nu afdække barrierer for, at arbejdsmarkedsuddannelserne (AMU) kan imødekomme virksomheder og medarbejderes behov for kompetenceudvikling, oplyser Undervisningsministeriet.

Forsøget - der kaldes Fri-Institutionsforsøget - er en direkte konsekvens af trepartsaftalens initiativer om, hvordan arbejdsmarkedsuddannelserne kan styrkes her og nu.

Formålet er at sikre en dygtig arbejdsstyrke, der hurtigt formår at tilpasse sig nye kompetencekrav. Det stiller krav til voksen- og efteruddannelsessystemet, både hvad angår struktur og kvalitet. Der er derfor behov for at sikre, at kapaciteten og fleksibiliteten udnyttes på de rigtige områder, så både medarbejdere og virksomheder oplever, at de kan få de kurser, de efterspørger, skriver Undervisningsministeriet på sin hjemmeside.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00