Nyt lovkatalog: Her er Rosenkrantz-Theils køreplan

LOVPROGRAM: Børne- og undervisningsministeren vil i den netop igangsatte politiske sæson indføre et forbud mod salg af gymnasieopgaver og indføre nye regler for elevfordeling i gymnasiet. Se hele lovkataloget her.

Optagelseskravene til gymnasiet skal forenkles. De regionale fordelingsudvalg skal kunne etablere lokale regler om, hvordan gymnasieelever skal fordeles. Og så skal det være forbudt at tilbyde og sælge færdiglavede gymnasieopgaver.

Sådan kan børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theils dagsorden for de næste fire måneder opsummeres. Det fremgår af regeringens nyligt offentliggjorte lovprogram.

Velkendte opgør
Har man fulgt debatten siden ministerens tiltrædelse kommer de to førstnævnte agendaer ikke som en overraskelse. Ministeren lancerede allerede hen over sommeren, at hun ville gøre op med de optagelsesregler, der havde bragt elever fra prøvefri fri- og efterskoler i klemme. Og senere lancerede ministeren også, at hun vil skabe et helt nyt og enklere optagelsessystem til gymnasiet. Begge hensigter skal forsøges udmøntet i konkret lovgivning til november.

Login