Nyt værktøj: Nu kan alle skoler sammenlignes

Ellen Trane Nørby (V) fremviser sammenligningsværktøj tirsdag 2. februar 2016.

VÆRKTØJ: Det er nu muligt at sammenligne skoler med hinanden på flere parametre som trivsel, karaktergennemsnit og antal af elever med anden etnisk herkomst. Det kan f.eks. hjælpe forældre med at vælge skole eller skoler til at blive bedre, siger undervisningsministeren.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) viste tirsdag et helt nyt sammenligningsværktøj frem, der skal hjælpe f.eks. forældre, politikere, skoler eller andre med interesse til at sammenligne alle landets skoler med hinanden.

Det skal give mulighed for at danne overblik over skolernes situation, hvis man sammenligner med en lignende skole. Det er muligt ved hjælp af værktøjet at måle følgende parametre:

 

  • Faglig og social trivsel
  • Antallet af elever med anden etnisk herkomst
  • Elevernes uddannelsesvalg efter 9. klasse
  • Antal elever i specialklasser
  • Karaktergennemsnit (sættes også op imod socioøkonomiske forhold og kan sammenlignes kommunalt og nationalt)
  • Timer med uddannet lærer, der underviser i deres linjefag.

Det er også muligt at vælge mellem køn, hvis man som forældre vil bruge den mulighed. Ellen Trane Nørby er meget tilfreds med det nye værktøj, som hun håber vil hjælpe til at give et mere nuanceret billede.

“Rigtig meget af den data, vi har i dag, ligger i nogle svært konstruerede databaser, hvor man skal være temmelig godt funderet på EDB-området, hvis man skal kunne finde rundt i det. Det vil vi gerne bryde op med. Så al den data, vi har til rådighed, bliver tilgængelig for offentligheden på en brugervenlig måde,” sagde Ellen Trane og uddybede nødvendigheden:

“Der har været meget diskussion om, hvilke tal, der er de rigtige. Hvis man f.eks. havde et karaktergennemsnit, så sagde det alt om en skole. Der er vi derimod af den klare overbevisning, at hvis vi skal have et klart indtryk af vores skoler, så skal vi have et mere nuanceret billede,” lød det fra Ellen Trane Nørby.

Systemet bliver gennemgået i videoen ovenfor.

Forrige artikel Løkke lægger op til samlet reform af ungdomsuddannelserne Løkke lægger op til samlet reform af ungdomsuddannelserne Næste artikel Minister forsvarer pædagogers rolle i folkeskolen Minister forsvarer pædagogers rolle i folkeskolen