Regeringen endnu ikke i mål på uddannelsesområdet

STATUS: Regeringen har midtvejs inde i første valgperiode gennemført flere markante reformer på uddannelsesområdet. Men det betyder ikke, at den kan tillade sig at smøge arbejdsærmerne ned, hvis alle målsætninger fra regeringsgrundlaget skal indfries. En reform af ungdomsuddannelsernes taxametersystem har endnu ikke højeste prioritet.
Trods mange gennemførte reformer, er regeringen endnu ikke kommet helt i mål på uddannelsesområdet.
Trods mange gennemførte reformer, er regeringen endnu ikke kommet helt i mål på uddannelsesområdet. Foto: Hasse Ferrold
Jesper Birch

S-R-SF-regeringen har siddet på ministertaburetterne i to år. På den tid har den gennemført store reformer af uddannelsessystemet. En længere skoledag til børnene og en SU-reform, der skal få de unge hurtigere ud på arbejdsmarkedet.

Regeringen har desuden spillet ud med forslag til en reform af landets erhvervsuddannelser, der skal gøre erhvervsskolerne mere attraktive for de unge og mindske det store frafald. En ny fleksuddannelse til de elever, som ikke har forudsætningerne for at gennemføre en erhvervsuddannelse lige med det samme, er også på vej. 

Men med to år til næste folketingsvalg kan regeringen endnu ikke sætte flueben ved alle uddannelsespolitiske målsætninger i regeringsgrundlaget. Den største af de manglende reformer er reformen af ungdomsuddannelsernes taxametersystem.

0:000:00