Regeringen i mindretal: Flertal afviser at flytte penge fra uddannelser til politi

AFVIST: Venstre vil ikke finansiere en politireform med midler fra uddannelsesinstitutionernes markedsføringsbudgetter, siger politisk ordfører Sophie Løhde fra Folketingets talerstol. Dermed tegner der sig et stort flertal mod regeringen.

Regeringen kan glemme alt om at spare 550 millioner kroner på uddannelsesinstitutionerne og bruge dem på mere nærpoliti.

Det gjorde Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, torsdag formiddag klart på Folketingets talerstol.

Venstre afviser dermed ligesom Radikale, SF, Dansk Folkeparti og Enhedslisten regeringens ønske om at skære på institutioners markedsføringsbudgetter for at finansiere en ny politireform.

Adspurgt direkte af SF’s Astrid Carøe, svarede Sophie Løhde fra talerstolen:

”Venstre er klar til at levere et klart tilsagn til SF om, at vi heller ikke kan støtte regeringens besparelser på uddannelsesområdet – som de nu igen i år har foreslået.”

”Sidste år fik landets friskoler en tur med sparekniven i regeringens finanslovsforslag. I år er det gymnasierne og de videregående uddannelser, som regeringen vil bruge til at finansiere politiet. Det er ikke en prioritering, vi er enige i. Den del vil Venstre gerne – sammen med SF – sørge for ikke skal være en del af en endelig aftale,” fortsatte hun.

Radikale, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Frie Grønne bekræftede torsdag overfor Altinget, at de også siger klart nej til regeringens forslag om at hente midler fra uddannelsesområdet.

Dermed lukker i alt 105 mandater kassen for uddannelsernes markedsføringsbudgetter.

Altinget har også spurgt Konservative om partiets holdning til spørgsmålet, men uddannelsesordfører Katarina Ammitzbøll siger, at hun ”desværre ikke kan udtale sig”.

 

Forrige artikel Venstre tordner mod de offentlige arbejdsgivere: Leverer slet ikke nok praktikpladser Venstre tordner mod de offentlige arbejdsgivere: Leverer slet ikke nok praktikpladser Næste artikel Ugerevy: Regeringen kom i mindretal og statsministeren havde en Ugerevy: Regeringen kom i mindretal og statsministeren havde en "vild ide"
Opsamling: Sådan skal AUB-midlerne prioriteres

Opsamling: Sådan skal AUB-midlerne prioriteres

OPSAMLING: Mens forhandlingerne har været i fuld gang, har en række debattører sideløbende diskuteret, hvordan 500 millioner kroner årligt skal bruges til at styrke erhvervsuddannelserne. Altinget Uddannelse giver dig her en opsamling på debatten.