Regeringen kommer efterskoler til hjælp med nedsat forældrebetaling

HJÆLPEPAKKE: Et samlet Folketing står bag ny hjælpepakke fra regeringen, som kommer efterskoler og andre kostskoler til hjælp med nedsat forældrebetaling og en pulje til at hjælpe skoler, der oplever udmeldinger for næste skoleår. 

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz (S) giver økonomisk håndsrækning til landets efterskoler, der er presset af hjemsendte elever under coronakrisen.
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz (S) giver økonomisk håndsrækning til landets efterskoler, der er presset af hjemsendte elever under coronakrisen.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Simon Engell Kjøller

Med hjemsendte elever og frygt for, at forældre udmelder deres børn fra landets efterskoler, er der opstået en stor økonomisk usikkerhed på skolerne under coronakrisen. 

Nu kommer regeringen og resten af Folketinget efterskolerne til hjælp. Med en ny aftale får skolerne et ekstra tilskud fra staten på 1.000 kroner per elev fra 1. april og en måned frem. 

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) siger, at aftalen skal sørge for at få skabt ro omkring efterskolerne og andre skoler med kosttilbud i denne usædvanlige situation:

Dokumentation

Det indeholder aftalen

Reduceret forældre- og deltagerbetaling. Staten giver skolerne et ekstra tilskud på 1.000 kroner per uge per elev fra 1. april og 1 måned frem, dog maksimalt den konkrete deltagerbetaling, såfremt skolerne fortsat er lukkede.

Pulje til at hjælpe skoler, der oplever udmeldinger frem mod sommerferien 2020. Der afsættes en pulje på 60 millioner kroner, som kan søges af efterskoler og andre skoler med kostafdelinger, som oplever, at elever melder sig ud frem mod sommerferien 2020.

Pulje til at hjælpe skoler i det kommende skoleår. Der afsættes en pulje på 170 millioner kroner til at hjælpe efterskoler og frie fagskoler, som oplever faldende elevtal til skoleåret 2020/21 set i forhold til de tre forudgående skoleår.

Fripladspakke. Der afsættes 50 millioner kroner i 2020 øremærket til nedsættelse af deltagerbetaling, så skolerne efter individuelle vurderinger kan nedsætte deltagerbetalingen for elever på fri- og privatskoler, efterskoler og frie fagskoler. 

Annullering af kravene til den mindste ugentlige elevbetaling for efterskoler og frie fagskoler i kalenderåret 2020.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00