Regeringen sænker prisen på øl og vin trods advarsler om øget forbrug

FINANSLOV 2019: Regeringen og Dansk Folkeparti sænker afgifterne på øl og vin. Helt uforståeligt, mener Lægeforeningens formand. Han peger på, at især unge drikker mere, når priserne falder.

Rasmus Jarlov (K) mener ikke, afgiftsnedsættelsen på øl og vin vil få den store betydning for forbruget.
Rasmus Jarlov (K) mener ikke, afgiftsnedsættelsen på øl og vin vil få den store betydning for forbruget.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Signe Løntoft

Øl og vin bliver billigere.

Som en del af finanslovsaftalen for 2019 er regeringen og Dansk Folkeparti blevet enige om at sænke afgiften på øl og vin. Afgiftsnedsættelsen sker for at modvirke grænsehandel, fortæller erhvervsminister Rasmus Jarlov (K):

"Vi sænker afgifterne på øl og vin for at trække mere handel nord for grænsen. Vi afskaffer dem ikke helt, men det er et lille skridt i den rigtige retning."

Dokumentation

Det siger aftaleteksten om afgiftssænkelse på øl og vin:

"Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om at nedsætte ølafgiften. Der afsættes 70 mio. kr. i 2019, 90 mio. kr. årligt i 2020 og 2021 og 85 mio. kr. i 2022 til finansiering af lempelsen.

Regeringen og Dansk Folkeparti er endvidere enige om at nedsætte vinafgiften. Der afsættes 25 mio. kr. i 2019 og 35 mio. kr. i 2020 og 30 mio. kr. årligt i 2021-2022 til finansiering af lempelsen."

Læs hele aftaleteksten her.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00