Regeringen vil åbne restauranter og sende store elever i skole

GENÅBNING: Før aftenens forhandlinger om næste fase af genåbningen, siger Mette Frederiksen, at regeringen ønsker at åbne for blandt andre restauranter, detailhandel og store skoleelever.

Det bliver nok ikke "en fuld skolegang", men de store skoleelever kan måske se frem til "at få mere af deres hverdag tilbage".

Nu siger statsminister Mette Frederiksen (S) i hvert fald, at regeringen med næste fase af genåbningen ønsker at åbne for store skolebørn samt hele detailhandlen, herunder storcentre, restauranter og caféer.

"På baggrund af de foreløbige ønsker fra partierne vil det være regeringens forslag, at vi med fase to blandt andet genåbner hele detailhandlen, herunder storcentre, at restauranter og caféer kan begynde at åbne igen, og at de store skolebørn får mulighed for at få mere af deres hverdag tilbage, også selv om der måske ikke bliver tale om en fuld skolegang," siger statsministeren til Ritzau ifølge DR.

Flere elementer vil komme i spil
Meldingen kommer umiddelbart før, alle Folketingets partier onsdag aften klokken 18 fortsætter forhandlingerne om næste fase af genåbningen.

Mette Frederiksen siger, at hun forventer, at også andre elementer end dem, regeringen fremhæver, vil komme i spil under aftenens forhandlinger.

Hun betoner, at genåbningen stadig skal tage højde for, at alt skal være "sundhedsmæssigt forsvarligt".

To friske rapporter før forhandlinger
Før aftenens forhandlinger har partierne og regeringen fået helt frisk viden at basere deres beslutninger på i form af to rapporter fra henholdsvis Statens Serum Institut og den særlige ekspertgruppe med tre topøkonomer. 

Seruminstituttets rapport giver bud på de sundhedsmæssige konsekvenser af forskellige scenarier for genåbning. Den kan du finde her.

Økonomernes rapport giver bud på, hvad åbning af forskellige brancher vil betyde for blandt andet beskæftigelse og vækst set i sammenhæng med konsekvenserne for det såkaldte smittetryk. Find økonomernes rapport hos Finansministeriet her.

Forrige artikel Partier og aktører vil fjerne bindinger på efteruddannelse Partier og aktører vil fjerne bindinger på efteruddannelse Næste artikel Minister reagerer på dårlige praktiktal: Knokler for at finde løsninger Minister reagerer på dårlige praktiktal: Knokler for at finde løsninger
EuroSkills i Danmark rykkes til 2025

EuroSkills i Danmark rykkes til 2025

UDSKUDT: Europamesterskaberne i praktiske fag afholdes alligevel ikke i Danmark i 2024. Corona har skubbet til planerne, så Danmark først får værtskabet i 2025.