Rektorer klar til at diskutere karakterkrav

GYMNASIEREFORM: Ved at erklære sig klar til at drøfte karakterkrav til gymnasiet håber Danske Gymnasier at kunne sætte skub i forhandlingerne om en gymnasiereform. Rektorerne foreslår en gennemsnitskarakter på 4.

Formanden for Danske Gymnasier, Anne-Birgitte Rasmussen, har oplyst til undervisningsministeren, at rektorerne er klar til at drøfte karakterkrav.
Formanden for Danske Gymnasier, Anne-Birgitte Rasmussen, har oplyst til undervisningsministeren, at rektorerne er klar til at drøfte karakterkrav.Foto: Rektorforeningen
Erik Bjørn Møller

Nu har der været talt om den reform rigtig længe, så nu ønsker vi at komme i mål så hurtigt som muligt. 

Anne-Birgitte Rasmussen
Formand for Danske Gymnasier

I et forsøg på at sparke liv i de politiske forhandlinger om en gymnasiereform kommer landets gymnasierektorer nu de politiske partier i møde ved at erklære sig rede til at diskutere karakterer som adgangskrav til gymnasiet.

Danske Gymnasier har orienteret undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) om sine anbefalinger til en kommende reform - og oplyser nu, at man er villig til at forsøge at høvle på den hidtidige knast i forhandlingerne, netop spørgsmålet om karakterer som adgangskrav.

Utålmodige rektorer
”Nu har der været talt om den reform rigtig længe, så nu ønsker vi at komme i mål så hurtigt som muligt. Derfor har vi forsøgt at se på de udmeldinger, der har været, for at se på, hvilke områder vi kan spille med. Og vi kan jo høre, at der fra nogle politiske partier er et stort ønske om at indføre et karakterkrav som forudsætning for optagelse på gymnasiet. Det er vi åbne over for at drøfte,” siger formanden for Danske Gymnasier, Anne-Birgitte Rasmussen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00