Riisager afviser særlig forsørgelsesordning til FGU-elever

AFVIST: Undervisningsministeren har ikke planer om at ændre i skoleydelsen, så elever, der skal skifte fra VUC til FGU, ikke risikerer at stå uden indtægt i sommerperioden.

Merete Riisager ser ingen grund til at indføre særlige økonomiske overgangsordninger til elever, der skifter fra eksempelvis VUC til FGU.
Merete Riisager ser ingen grund til at indføre særlige økonomiske overgangsordninger til elever, der skifter fra eksempelvis VUC til FGU.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Niels Frederik Rickers

Det nytter ikke noget bare at pege på reglerne og sige, at sådan har det altid været. For dette er en ekstraordinær situation.

Mattias Tesfaye (S)
Erhvervsuddannelsesordfører

Regeringen har ingen aktuelle planer om at ændre i de nuværende regler om udbetaling af skoleydelse til FGU-elever.

Sådan lyder svaret fra undervisningsminister Merete Riisager (LA), som derved afviser at lappe det hul i de elevers indtægt, der efter sommeren går fra VUC til FGU, og som risikerer at gå op til to måneder uden indtægt.

Udmeldingen kommer på baggrund af den seneste uges debat, hvor erhvervsuddannelsesordfører Mattias Tesfaye (S) har udtrykt sin bekymring for, at nogle kommende FGU-elever skifter den forudbetalte SU ud med en bagudbetalt skoleydelse.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00