Robotteknologi skal tiltrække elever

UDVIKLING: I samarbejde med blandt andre Syddansk Universitet vil Syddansk Erhvervsskole nu etablere et nyt center for automation og robotteknologi, der skal tiltrække elever og sikre veluddannet arbejdskraft til højteknologiske virksomheder.

Syddansk Erhvervsskole etablerer et center for automation og robotteknologi, som skal sikre veluddannet og kvalificeret arbejdskraft til de højteknologiske virksomheder i hele Danmark og ikke mindst i Odense-området, hvor der etableres flere og flere højteknologiske virksomheder.

Centret, der skal uddanne unge inden for automatteknik, industriteknik og smed, etableres med opbakning fra Syddansk Universitet, Odense Robotics og Teknologisk Institut, og er et led i et større samarbejde på tværs af uddannelsesinstitutioner, virksomheder og offentlige aktører om at skabe et RobotAkademi i byen.

Virksomhederne inden for automation og robotteknologi er i disse år i rivende udvikling, og med den udvikling følger en stor efterspørgsel efter specialiseret arbejdskraft. Brancherne mangler kvalificeret arbejdskraft, fx inden for industriteknik, automatikteknik, smed og elektriker, der alle er uddannelser, der vil indgå i et kommende center for automation og robotteknologi. Der vil blandt andet være tale om investeringer i nye teknologier fx automatisering, anvendelse af robotter i industrien og robotsvejsning, lyder det i en pressemeddelelse fra Syddansk Erhvervsskole.

Login