Skoleledere: Vi står gerne på mål for folkeskolereformen

TV: Der skal ikke pilles mere ved folkeskolereformen, lyder det fra Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen. Der er brug for tid til at implementere alle dele, og derefter vil reformen være berettiget, lyder det fra formanden.

Foto: Altinget TV

Der er brug for ro om folkeskolereformen, så der er tid til at implementere alle dele i hverdagen. Det mener mener Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen. 

Derfor mener han ikke, at området skal udsættes for forsøgsordninger. Merete Riisager (LA) har ellers blandt andet foreslået, at 50 skoler fra sommer skal have mulighed for at skære i skoledagen, så den kan blive kortere.

Derfor er seks uddannelsesaktører gået sammen i et såkaldt kommissorium om folkeskolen for blandt andet at undgå, at flere reformer rammer skoleområdet.

Dokumentation

Understøttende undervisning er læringsaktiviteter, som ligger udover folkeskolens faste fag og emner.

Aktiviteterne i understøttende undervisning skal: 

- Understøtte den faglige undervisning og/ eller styrke eleverne personligt med læringsparathed, sociale kompetencer, alsidig udvikling, motivation og trivsel. 

- Eleverne får i understøttende undervisning mulighed for faglig fordybelse og for at arbejde bredt med deres evner og interesser.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00