Skoleydelse er central knast i FGU-forhandlinger

FGU: Skoleydelsen skal hæves, hvis Socialdemokratiet skal med i en aftale om FGU. Et fald i ydelsen har ramt produktionsskolerne hårdt, hvorfor "fundamentet" for forhandlingerne er ændret, mener partiet. DF foreslår helt ny ydelse.

Skoleydelsen bliver "mere og mere en knast i forhandlingerne” om FGU, fortæller Mattias Tesfaye (S). "Det er skåret ned med 30 procent, siden vi begyndte at forhandle. Det økonomiske fundament for alle diskussionerne er jo røget.”
Skoleydelsen bliver "mere og mere en knast i forhandlingerne” om FGU, fortæller Mattias Tesfaye (S). "Det er skåret ned med 30 procent, siden vi begyndte at forhandle. Det økonomiske fundament for alle diskussionerne er jo røget.”Foto: /ritzau/Finn Frandsen
Tyson W. Lyall

På grund af de fyringsrunder, som sker på produktionsskolerne, bliver spørgsmålet om skoleydelsen mere og mere en knast i forhandlingerne

Mattias Tesfaye (S)
Erhvervsuddannelsesordfører
Fakta
Om skoleydelse:
Man kan modtage skoleydelse, hvis man ikke modtager andre penge fra det offentlige. Skoleydelsens størrelse bestemmes hvert år som en del af finansloven.
Regeringen nedsatte med finansloven for 2017 ydelsen.

Optaget før 1. januar 2017:
Ydelsen er på 705 kroner om ugen for elever under 18 år. Er man over 18 år, men bor hjemme, får man 910 kroner om ugen. Er man udeboende og over 18 år, hæves beløbet til 1.687 kroner om ugen.

Optaget i 2017:
Ydelsen er på 350 kroner om ugen. Er man udeboende og over 18 år, hæves beløbet til 1.250 kroner om ugen.

Kilde: Borger.dk

De langstrakte forhandlinger om en ny forberedende grunduddannelse (FGU) fortsætter formentlig i en rum tid endnu.

På forhandlingsbordet ligger nemlig flere knaster, som partierne (regeringen, DF, S, SF og R) mangler at blive enige om.

Spørger man Socialdemokratiet, er det særligt skoleydelsen, som spænder ben.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00