Store forskelle i skolepraktik vækker politisk bekymring

EUD: Flere partier på Christiansborg er bekymrede over, at antallet af elever i skolepraktik varierer så meget på de enkelte erhvervsskoler. Ingen af dem vil dog pege fingre ad skolerne. Der er behov for mere viden, lyder det foreløbigt.

Forskellene mellem skolerne er bekymrende store, siger Ellen Trane Nørby (V) om nye tal for skolepraktik.
Forskellene mellem skolerne er bekymrende store, siger Ellen Trane Nørby (V) om nye tal for skolepraktik.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Tyson W. Lyall

Det går ikke med så store forskelle.

Sådan lyder det fra en række partier på Christiansborg efter tirsdagens historie om erhvervsskolernes antal af elever i skolepraktik.

Historien byggede på en ny analyse fra DA, som blandt andet afslører kæmpe forskelle i praktikforløbene for tømrerlærlinge i Roskilde og Svendborg og for murerlærlinge i Hjørring og Horsens.

Dokumentation

Eksempler fra DA's analyse:

* På TEC i København har 15,4 procent af eleverne på bygningsmaleruddannelsen været i skolepraktik i over tre måneder. På Techcollege i Aalborg er det 66,4 procent.

* På Roskilde Tekniske Skole har 4,7 procent af eleverne på træfagenes byggeuddannelse været i skolepraktik i over tre måneder. På Svendborg Erhvervsskole ligger den samme andel på 50,4 procent.

* På Learnmark Horsens har 9,4 procent af eleverne på mureruddannelsen været i skolepraktik i over tre måneder. På EUC Nord i Hjørring er det 46 procent.

* På Next i København har 11,1 procent af eleverne på frisøruddannelsen været i skolepraktik i over tre måneder. På EUC Sjælland er det 34,4 procent.

Kilde: DA.dk


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00