Debat

TDC: Brug AMU-milliarderne til at efteruddanne til digitale kompetencer

DEBAT: Digitaliseringen er over os, og arbejdsstyrken er slet ikke uddannet til den, skriver Jens Aaløse, koncerndirektør hos TDC Group. Han vil have AMU-milliarderne til at efteruddanne arbejdsstyrken i en digital retning.

Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Jens Aaløse
Koncerndirektør og CCO hos TDC Group

Digitalisering står og banker på vores dør. Eller den er vel faktisk allerede trådt ind i både vores stuer og kontorer, hvor den sætter et markant aftryk på vores hverdag derhjemme og på vores arbejdsliv.

Mangel på digitale kompetencer
Det kræver digitale kompetencer, som arbejdsstyrken slet ikke i tilstrækkeligt omfang besidder i dag. Det kræver, at flere bliver optaget på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser, men det kræver også en uddannelse af den eksisterende arbejdsstyrke.

I TDC Group oplever vi manglen på it-kompetence på egen krop – eller egen virksomhed, om man vil. Vi kan allerede inden for de kommende år komme til at mangle for eksempel teknikere til udrulning af ny teknologi. Så flere digitale kompetencer er nødvendige.

Fakta
Deltag i debatten!
Send en mail til [email protected]

Der er netop indgået en ny aftale om industriens overenskomster 2017-2020. Den betyder, at industrien de kommende tre år sætter 200 millioner kroner af til et uddannelsesløft, der ikke tidligere er set på samme niveau i forbindelse med en overenskomst på det danske arbejdsmarked.

Alle skal efteruddannes
Det er rigtig godt, men vi skal også sikre, at digitaliseringen kommer ind i efteruddannelser for alle fagområder.

I TDC Group oplever vi manglen på it-kompetence på egen krop – eller egen virksomhed, om man vil. 

Jens Aaløse
Koncerndirektør og CCO, TDC Group

Vi kunne for eksempel kigge på arbejdsmarkedsuddannelserne (AMU). Det er lige kommet frem, at der står tre milliarder kroner ubrugte hen inden for dette område. Lad os da finde en måde at få dem i spil, så det gavner medarbejdere og virksomheder.

Vi anbefaler, at der for hvert fagområde inden for AMU indføres kurser, som giver konkrete digitale kompetencer og værktøjer, der er relevante inden for netop den pågældende industri og branche.

På den måde bygger man videre på deltagernes eksisterende faglige profil, samtidig med at de omskoles til den nye digitale virkelighed.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00