Ugens uddannelse: Dyr fraværsstraf, farvel til besparelser og en ekstra optagelsesprøve

OVERBLIK: Den omstridte fraværsstraf i folkeskolen kan koste Ankestyrelsen 160 millioner, regeringen gør klar til at afskaffe omprioriteringsbidraget på finansloven, og Rosenkrantz-Theil har iværksat ny optagelsesprøve til gymnasiet. Få overblikket her.

Et internt finanslovsnotat, som Altinget kom i besiddelse af tidligere på ugen, bekræfter, at Rosenkrantz-Theil og resten af regeringen vil afskaffe omprioriteringsbidraget.
Et internt finanslovsnotat, som Altinget kom i besiddelse af tidligere på ugen, bekræfter, at Rosenkrantz-Theil og resten af regeringen vil afskaffe omprioriteringsbidraget.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Vi starter denne uges overblik med ugens hovedhistorie. For i denne uge kom det frem, at ambitionerne i forståelsespapiret om at afskaffe omprioriteringsbidraget nu for alvor ser ud til at blive til virkelighed.

Afskaffelsen af besparelserne fremgår nemlig sort på hvidt af et internt finanslovsnotat, som Altinget kom i besiddelse af tidligere på ugen.

Notatet indeholder en såkaldt prioriteringsskitse over, hvad det endelige finanslovsudspil på nuværende tidspunkt forventes at indeholde. Og her fremgår det altså, at regeringen vil annullere det forhadte omprioriteringsbidrag på alle uddannelsesinstitutioner, der hører under Børne- og Undervisningsministeriet, Uddannelses- og Forskningsministeriet samt Kulturministeriet.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00