Ugens uddannelse: Udsat ekspertarbejde, regeringsforhandlinger og flere sabbatår

OVERBLIK: Ekspertgruppens arbejde med løsninger på de etnisk opdelte gymnasier er udskudt. De mulige støttepartier til en S-regering kræver garantier for ny retning i uddannelsespolitikken, og flere unge tager et sabbatår efter gymnasiet. Få ugens overblik her.  

Foto: Tariq Mikkel Khan / Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Det er ikke meget, der slipper ud fra regeringsforhandlingerne. Men denne uge har vist, at uddannelse og folkeskolens fremtid fortsat er på forhandlingsbordet, når Enhedslisten, SF og Radikale forhandler med Mette Frederiksen og Socialdemokratiet i Landstingssalen.

I denne uge kom det nemlig frem, at Enhedslisten, SF og Radikale kræver et opgør med det, Enhedslistens Pernille Skipper betegner som den sorte uddannelsespolitik. Helt konkret betyder det, at uddannelsesloftet, omprioriteringsbidraget og de obligatoriske nationale test skal sløjfes af en ny regering.

”Vi skal have sikkerhed for – som potentielt kommende støtteparti og parlamentarisk grundlag – at det reelt også bliver en regering, som vil gøre noget ved sine ord og sætte en ny retning inden for uddannelsespolitikken,” lød det fra Pernille Skipper i Politiken.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00