Utilfredsheden med lange skoledage vokser

REFORM: Ny undersøgelse af forældres tilfredshed med børnenes skolegang og folkeskolereformen viser, at over halvdelen af forældrene nu er utilfredse med skoledagens længe. Til gengæld stiger forældrenes generelle tilfredshed lidt.

Børnenes skoledage er for lange, mener en voksende andel af forældrene.
Børnenes skoledage er for lange, mener en voksende andel af forældrene.Foto: Colourbox
Erik Bjørn Møller

Samlet set er det utilfredsstillende, at så mange forældre fortsat er utilfredse med lektiecafeer, bevægelse og den understøttende undervisning.

Mette With Hagensen
Formand for Skole og Forældre

En ny undersøgelse, som Skole og Forældre har foretaget blandt forældre til børn i folkeskolen, viser, at 52 procent af forældrene er utilfredse med folkeskolereformens længere skoledag. Blandt forældre til børn i udskolingen er hele 63 procent utilfredse. Det er betydeligt flere end i tidligere målinger, som Skole og Forældre har foretaget.

De forældre, der er utilfredse med den længere skoledag, nævner især, at de oplever børnene som trætte, stressede eller ukoncentrerede, at deres børn har droppet fritidsaktiviteter, legeaftaler eller fritidsjob, og at de er utilfredse med, at der stadig er lektier hjemme, selvom der er lektiecafeer i skolen.

"Det er afgørende, at kommuner, skoleledere og skolebestyrelser sørger for, at skemaerne overholder forligspartiernes hensigt om, at skoledagen skal vare til kl. 14, 14.30 og 15 for indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen," siger Skole og Forældres formand, Mette With Hagensen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00