Venstre: Centralt tilsyn mod mobning

UDSPIL: Skoler og skoleledere, der ikke griber ind mod mobning, skal drages til ansvar, mener Venstre og foreslår nyt centralt tilsyn. Skoleeleverne bakker op om forslaget.

Styrelsen for Kvalitet og Udvikling i Undervisningsministeriet skal kunne udtale kritik og udstede påbud til skoler, der ikke skrider ind mod mobning, mener Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg.
Styrelsen for Kvalitet og Udvikling i Undervisningsministeriet skal kunne udtale kritik og udstede påbud til skoler, der ikke skrider ind mod mobning, mener Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Erik Bjørn Møller

Jeg er fuldstændig enig med Inger Støjberg i, at der bør oprettes et trivselstilsyn, der skal sikre, at vi får standset mobning på skolerne.

Silke J. Fogelberg
Formand for Danske Skoleelever
Fakta
Fra Venstres nye udspil "Alle unge godt fra start":
"Næsten hver femte elev i 4.-6. klasse bliver mobbet. En start på livet præget af mobning kan føre til et langt liv uden for fællesskabet. Derfor vil Venstre sætte ind mod mobning gennem ansvarsplacering, rimelige sanktioner og styrket evidens på området." Hidtil har det mediemæssige fokus dog begrænset sig til det allerede velkendte forslag om sanktioner i form af træk i børnechecken fra mobberes forældre, der ikke medvirker til at stoppe mobningen.

Et tilsyn med samme beføjelser som Arbejdstilsynet skal fremover kunne udtale kritik og udstede påbud til skoler, der ikke tager affære, hvis en elev udsættes for mobning.

Og hvis skolerne ikke følger op på de centrale påbud, er det oplagt, at kommunalbestyrelserne skrider ind over for de skoleledere, der svigter.

Sådan lyder det fra Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, i en uddybning af Venstres netop fremsatte udspil på børne- og ungeområdet, der bl.a. omfatter en skærpet indsats mod mobning.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00