Debat

Venstre: Klageinstans mod mobning skal sikre reel handling

REPLIK: Aftalen om den nye klageinstans mod mobning har fået en blandet modtagelse. Men klageinstansen er historisk og et af de meget få eksempler på reel handling på området, skriver Venstres Anni Matthiesen i en kommentar til Altingets artikel ”Ny klageinstans mod mobning får hård medfart”.

Foto: ft.dk
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Klageinstansen mod mobning er et redskab, som skal sikre, at der bliver handlet. Den skal sikre, at eleverne har et sted at gå hen, hvis de bliver mødt af en mur. 

Anni Matthiesen (V)
Børne- og undervisningsordfører

Af Anni Matthiesen
Børne- og undervisningsordfører for Venstre

I en artikel fra Altinget 15. november går blandt andre Liberal Alliance hårdt efter den netop aftalte klageinstans mod mobning. De mener, at den vil trække ledelsesansvaret væk fra skolerne, og at den ikke vil være til nogen reel gavn for eleverne. Jeg er meget uenig med Liberal Alliance. Klageinstansen er historisk og et af de meget få eksempler på reel handling inden for det her område.

Brug for en ekstra indsats
I samme artikel sammenligner Formanden for Danske Skoleelever ordningen med arbejdstilsynet. Den sammenligning, synes jeg, rammer sømmen på hovedet. Der er selvfølgelig ingen, der ønsker, at hverken arbejdstilsynets eller den nye klageinstans arbejde er nødvendigt. Det er bare sådan, at vi desværre ser tilfælde, hvor de er afgørende for at sikre arbejderen eller i det her tilfælde eleven.

I en undersøgelse fra 2015 blev det meget tydeligt, at der er behov for en ekstra indsats. Undersøgelsen viste, at 36 procent af de danske folkeskoler ikke har den lovpligtige antimobbestrategi. Derudover har den seneste trivselsmåling i folkeskolen vist, at 20 procent af de danske folkeskoleelever er blevet mobbet inden for det sidste år. Trivselstallene viser også, at seks ud af ti af de elever, der blev mobbet sidste år, også er blevet mobbet i år.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Klageinstansen sikrer handling
Klageinstansen mod mobning er et redskab, som skal sikre, at der bliver handlet. Den skal sikre, at eleverne har et sted at gå hen, hvis de bliver mødt af en mur. Klageinstansen vil kun blive relevant, idet der ikke handles lokalt. Der er altså ikke tale om en instans, som skal beskæftige sig med alle mobbesager. Der er tale om en instans, der skal kunne anvendes i de sager, hvor den lokale handling er udeblevet.

Jeg er overbevist om, at vi har fået en rigtig god aftale i hus, som vil hjælpe rigtig mange elever. Jeg håber imidlertid også, at vi ikke får brug for den her instans på sigt. Jeg vil dog understrege, at så længe der er et problem og børn, som mangler hjælp, så længe vil klageinstansen have sin berettigelse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anni Matthiesen

MF (V), børne- og undervisningsordfører, handicap- og turismeordfører
HH (Esbjerg Handelsskole 1985), diplomuddannelse (Danmarks Forvaltningshøjskole 2003), Studentereksamen STX (Grindsted Gymnasium 1983)

0:000:00