Analysepraktikant i Tænketanken Mandag Morgen
Sæt skub i din udvikling fra studerende til professionel. Tænketanken Mandag Morgen søger praktikanter til efteråret 2022. Vi søger dygtige, engagerede og nysgerrige studerende med en samfundsvidenskabelig toning i uddannelsen.

Søg dette job
Vi er en politisk uafhængig tænketank, der skaber indsigt og løsninger for mennesker og samfund. Vi sætter samfundets store spørgsmål på dagsordenen og bringer mennesker sammen for at debattere og inspirere til nye løsninger - om bl.a. velfærd, ledelse, digitalisering, bæredygtighed og demokrati. Vores samarbejdspartnere er offentlige, private, faglige og frivillige organisationer, som gerne vil bidrage til udviklingen af samfundet. Sammen skaber og formidler vi ny viden. Vi afholder små og store events og driver netværk. Vi udvikler og afprøver nye indsatser og finder nye veje til mere borgernær velfærd. Vores arbejde bygger på solid viden, bred aktørinddragelse, nytænkning og skarp kommunikation. Som praktikant tager du del i arbejdet og indgår i teams på vores forskellige projekter. Vi lægger stor vægt på din faglige og personlige udvikling. Du får faglig sparring undervejs, selvstændige opgaver og en stor kontaktflade internt og eksternt. Hvis dine kompetencer matcher igangværende og kommende projekter, kan der desuden være mulighed for ansættelse bagefter. Som praktikant vil dine primære arbejdsopgaver være i Tænketanken Mandag Morgen, men du vil også få opgaver i Altingets liveafdeling, Arena, der udvikler og afholder netværk, uddannelser, konferencer og events i vores gård på Ny Kongensgade. Dine opgaveportefølje vil variere hen over praktikforløbet, men typiske opgaver kunne være:
 • Analyse - fx desk research, udvikling af spørgeskema, databearbejdning, udvikling af interviewguides, gennemførsel af interviews mv.
 • Events - fx konceptudvikling, udvikling af invitationslister, programudvikling, brief af oplægsholdere mv.
 • Formidling - fx notatskrivning, bidrag til projektbeskrivelser, bidrag til artikler i publikationer mv.
 • Afvikling - praktisk planlægning og afvikling af netværk, kurser, workshops og konferencer.
Din profil Vi søger studerende, der kan genkende sig selv i følgende:
 • Du har kendskab til samfundsvidenskabelig metode og trives med bearbejdning af kvalitative og kvantitative analyser
 • Du er struktureret i din måde at løse opgaver på.
 • Du er god til at planlægge egen tid og arbejde på flere opgaver samtidigt.
 • Du kan lide at tale med mange og forskellige mennesker.
 • Du er nysgerrig på samfundsudviklingen og vores samarbejdspartneres behov.
 • Du kan lide at arbejde i teams, er imødekommende og fleksibel.
Rammerne Stillingen er en fuldtidsbeskæftigelse (37 timer ugentligt) at være praktikant i Tænketanken Mandag Morgen. Næste praktikforløb løber fra 29. august 2022 til 27. januar 2022. Som udtryk for påskønnelse af det arbejde, du udfører, vil der være mulighed for at modtage en erkendtlighed på kr. 3.000 om måneden ved siden af din SU. Vi er en uformel arbejdsplads med højt til loftet, et stærkt fællesskab og en stor professionel integritet. Vi holder til i Ny Kongensgade 10 i København sammen med søstervirksomheden Altinget. Vi har fleksible arbejdstider, men du må som udgangspunkt forvente at stå til rådighed m. kl. 9 og 16 på alle hverdage. Sådan søger du Send din ansøgning inkl. cv og karakterudskrifter til chef for netværk og talent Mia Geiken arenajob@altinget.dk. Vi modtager ansøgninger og holder samtaler løbende. Det er dit ansvar at afklare, at praktikforløbet stemmer overens med de gældende regler på dit studie. Har du spørgsmål til praktikopholdet, så kontakt senioranalytiker Mathias Kjær Heilesen på mkh@mm.dk eller 2990 1589.
  Søg dette job
  Mandag Morgen skriver til ledere inden for alle dele af samfundet. Fælles for dem er, at de gerne strækker nakken og ser ud over egen hæk for at forstå den verden, de agerer i.

  Mandag Morgen er garanten for, at de hver uge får udvidet horisonten med originale, faktabaserede analyser, der klæder travle folk på til at danne sig en kvalificeret mening om de væsentligste samfundsudviklinger.

  Vi skriver især om politik, digital omstilling, bæredygtighed og udvikling af velfærdssamfundet. Vi tænker mere i løsninger end i problemer og kigger oftere fremad end bagud. Vores vigtigste løfte til læserne er, at vi kun skriver det, der er relevant for dem, og i det hele taget redigerer Mandag Morgen i respekt for deres tid ud fra devisen ’Læs mindre. Forstå mere’.

  Du bliver en del af et mangfoldigt hus på Ny Kongensgade 10, hvor vi i det daglige arbejder tæt sammen med kolleger fra Tænketanken Mandag Morgen, husets mange faglige netværk og ikke mindst vores søster-medie Altinget. Der bliver også lavet konferencer, workshops, podcast, et ungemedie og meget mere.

  I vores levende forsamlingshus-baggård afholder vi Mandag Morgen Live, hvor læserne møder kilder og journalister fra Mandag Morgen og netværker med hinanden. Den del af redaktionens liv kommer vi til at skrue op for i det kommende års tid, hvor vi med støtte fra Digital News Initiative vil udvikle nye måder at lave journalistik på i samarbejde med læserne af Mandag Morgen.

  Læs mere her om Tænketanken

  Find Danmarks bedste ledere og specialister, mens de er i job
  Opnå unik eksponering med en jobannonce på Altinget og Mandag Morgen