Nyeste svar

Her kan du læse udvalgte svar fra regeringen til Folketinget

Rosenkrantz-Theil: Forskningsfeltet om talblindhed er umodent

SVAR:

TALBLIND: Børne- og undervisningsministeren svarer Anni Matthiesen (V), at der ikke foreligger en national test, der kan diagnosticere talblindhed. Årsagen er, at forskningsfeltet på området er umodent, og at der ikke eksisterer en bred konsensus om defintion og testmetoder. Der er derfor behov for yderligere viden om emnet. 

Rosenkrantz-Theil: Der kan søges særskilt SPS til støttetimer i ungdomsuddannelserne

SVAR:

STØTTE: Børne- og undervisningsministeren svarer Jacob Mark (SF), at der i lovprocessen har været en forventning om, at det inkluderende læringsmiljø i FGU erstatter behovet for støttetimer, som der kan søges særskilt SPS til i ungdomsuddannelserne. Regeringen vil følge den nye uddannelse tæt og undersøge, om der er behov for støttetimer i FGU.

Rosenkrantz-Theil: Pointen er, at store virksomheder bør oprette flere praktikpladser

SVAR:

PRAKTIKPLADS: Børne- og undervisningsministeren svarer Anni Matthiesen (V), at den pågældende udtalelse forholder sig til 3F's opgørelse i Fagbladet 3F. Pointen er, at alle store virksomheder bør finde ud af, hvordan flere praktikpladser kan oprettes fremfor, hvordan praktikpladserne bliver opgjort i forhold til forskellige opgørelsesmetoder.