Nyeste svar

Her kan du læse udvalgte svar fra regeringen til Folketinget

Pind: Gymnasieelever skal ikke vejledes i erhvervsuddannelser

SVAR:

Uddannelsesministeren mener ikke, vi skal stile efter et uddannelsessystem, hvor man tager flere ungdomsuddannelser. Derfor er han ikke indstillet på at udvide vejledningen til valg af videregående uddannelse på de gymnasiale uddannelser til også at omfatte erhvervsuddannelser, skriver han i et svar til Mattias Tesfaye.

Kristian Jensen afventer redegørelse om dynamiske effekter

SVAR:

Pelle Dragsted må vente til senere på året med at få svar på, om Finansministeriet indregner dynamiske effekter af videre- og efteruddannelse. Her kommer der nemlig en samlet redegørelse om dynamiske effekter, skriver finansministeren i sit svar.

Riisager: Geografi spiller ind i placering af nye HF'er

SVAR:

Når der skal udbydes nye HF'er, sker det efter en samlet vurdering med vægt på faglige undervisnings- og læremiljøer og samlet geografisk dækning af ungdomsuddannelser i området. Det skriver undervisningsministeren i et svar til Andreas Steenberg (R).

Riisager om kortere skoledage: Kommuner udnytter mulighederne

SVAR:

Undervisningsministeren kender ikke den præcise baggrund for, at skoler får lov til at have kortere skoledage, men ser det som et udtryk for, at skoler og kommuner benytter sig af mulighederne. Det skriver hun i et svar til Annette Lind (S)