Uddannelse & Kurser

Kunstig intelligens i ansvarlig praksis

Kunstig intelligens som middel til frigørelse af ressourcer til værdiskabelse! 

Der findes store potentialer i brugen af kunstig intelligens (AI) i automatiseringen og understøttelse af arbejde. Alligevel er det kun op mod 17% af kommunerne, som anvender AI-relaterede teknologier. Én forklaring kan være, at det er svært for den enkelte at navigere i orkanen af buzzwords, teknologier og etiske dilemmaer, som knytter sig til AI. Men anvendes det rigtigt, kan AI frigøre medarbejdernes ressourcer til mere værdiskabende arbejde, imens det gennem funktioner som predictive analysis kan understøtte ledere, medarbejdere og borgere til at træffe bedre beslutninger.

Om uddannelsen


Lokation Ny Kongensgade 10, 1472 København K

Opstartsdatoer
Forår 22. marts 2023
Ledige pladser

På Altingets kurset får du et solidt indblik i, hvordan du skal forstå AI’s anvendelse i konkrete funktioner samt navigere i de (data)etiske dilemmaer, der knytter sig til den stigende digitalisering, analytiske biases og brug af data på arbejdspladsen. Der vil derfor være et særligt fokus på, hvordan du som leder tænker teknologi, værdier og menneske sammen i din organisations kultur.

Dit udbytte:

  • Du lærer, hvordan AI kan anvendes i konkrete funktioner herunder machine learning, netværksanalyse og robotteknologier
  • Du får en række konkrete værktøjer til at navigere i stigende højteknologiske arbejdsgange uden at miste det værdimæssige overblik.
  • Du lærer, hvordan du skaber overblik over jeres datamuligheder og hvordan du aktiverer din datas værdiskabelsespotentiale i samarbejde med medarbejdere og kollegaer.
  • Du bliver klædt på til at håndterer de muligheder og udfordringer, der opstår i implementeringsfasen.
  • Du bliver helt skarp på de (data)etiske dilemmaer, der knytter sig til den stigende digitalisering, analytiske biases og brug af data på arbejdspladsen.

Undervisningen vil balancere mellem AI- og dataanvendelse i konkret praksis og de etiske dilemmaer der skal tages hånd om i forbindelse med implementeringsfasen både ift. Medarbejdere, organisation og brugere.

Kursusleder

Thomas Nørmark Global direktør for Kunstig intelligens og Innovation hos NTT Data Business Solutions

Fast underviser på forløbet er Thomas Nørmark, der er global direktør for Kunstig intelligens hos NTT DATA Business Solutions Nordics. Thomas er til dagligt leder for et globalt teknologiteam, der er tilstede i 28 lande verden over, og er samtidig en erfaren underviser og foredragsholder. Thomas er ekspert i Kunstig intelligens, Big Data og internet og things, med særlig fokus på produktudvikling, innovation og ledelse.

Peter Hesseldahl Tech-redaktør, Mandag Morgen

Peter Hesseldahl er redaktør for digital omstilling hos Mandag Morgen. Han mener at Kunstig intelligens kan hjælpe os, men jo mere intelligent computeren bliver og jo flere af vores opgaver, den kan overtage, des mere må vi overveje, hvad menneskers rolle i samspillet skal være.Det afgørende spørgsmål for Peter Hesseldahl er, hvordan mennesker kan holde sig over algoritmen – så vi bestemmer, hvad computeren skal gøre – snarere end omvendt.

Gæst

Peter Svarre Forfatter, foredragsholder og digital rådgiver

Peter er uddannet i Statskundskab, men har arbejdet i teknologiens rødglødende maskinrum det meste af sit arbejdsliv. Han har lavet brugervenlighedstest, bygget hjemmesider, rådgivet om sociale medier, skrevet bøger og holdt foredrag om alt fra kunstig intelligens til arbejdsglæde i moderne virksomheder.

Camilla Høpner Innovationschef, Industriens Pension

Camilla Høpner er i dag Growth og Innovationsmanager hos Tryg, hun har tidligere været innovationschef hos Industriens Pension. Camilla er uddannet fra CBS og har i hele sin karriere arbejdet med digitalisering, innovation, herunder også kunstig intelligens som redskab til forandring.

Program

Undervisningsforløbet består af tre moduler, der hver især belyser, hvad kunstig intelligens i øjeblikket anvendes til på et specifikt område – og hvad mulighederne er på længere sigt. Hvert modul varer seks timer fra kl. 10.00 til 16.00. På kurset vil du møde en gennemgående kursusleder og en række gæsteundervisere. 

1. Modul Kunstig intelligens og data 22. marts 2023 kl. 10.00 - 16.00

På uddannelsens første modul får du en grundig introduktion til kunstig intelligens – vi præsenteres for de potentialer og muligheder og de mange dilemmaer, der følger med anvendelsen af AI-teknologi. I løbet af dagen bevæger vi os fra hellikopterperspektivet til det helt praktiske og konkrete, hvor vi får besøg af Rødovre Kommune, der vil dele deres erfaringer med implementering af Chatbots og, hvordan organisationen modnes til implementering af AI- Teknologi. Endeligt oversætte vi hvad vi har lært til din egen praksis og undersøger, hvilke muligheder der er i din organisation.

2. Modul Dataetik 29. marts 2023 kl. 10.00 - 16.00

På andet modul stiller vi skarpt på dataetiske principper i praksis. På dette modul får du lagt en plan for dataetik kan indlejres i den daglige praksis, når du planlægger og udvikler ny projekter eller indsatser. Når du har gennemført dette modul kan du navigere i og være bevidst om, de opmærksomhedspunkter du skal forholde dig til, når du bruger data til at forudsige personers adfærd eller anvender algoritmer til beslutningsstøtte samt hvordan I som organisation sikrer at dataetikken er på plads, når i indsamler eller afgiver data.

3. Modul AIt i din praksis 13. april 2023 kl. 10.00 - 16.00

På tredje modul kigger vi nærmere på, hvad du kan gøre i din egen organisation – Hvilken data har i og, hvordan kan den brug til f.eks. at analysere og forbedre arbejdsgange eller services 

Tilmelding

Pris pr. person.
14.995 kr. ekskl. moms
Vi kontakter dig inden for 2-3 hverdage.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

22. marts 2023