Boligjagt trækker udflytning af Søfartsstyrelsen i langdrag

UDSKUDT: Udfordringer med at finde egnede lokaler i Korsør har betydet, at udflytningen af Søfartsstyrelsen foreløbigt har været tre år undervejs.

Søfartsstyrelsen har endnu til huse i Valby, selv om regeringen allerede i oktober 2015 besluttede at udflytte styrelsen. Sidst på sommeren 2019 er det dog slut. 
Søfartsstyrelsen har endnu til huse i Valby, selv om regeringen allerede i oktober 2015 besluttede at udflytte styrelsen. Sidst på sommeren 2019 er det dog slut. Foto: Emil Hougaard/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Sidst på sommeren 2019 er det sidste arbejdsdag for de resterende ansatte i Søfartsstyrelsen i de nuværende lokaler i Valby.

Det er halvandet år senere end først forudsat. For ifølge regeringens oprindelige plan i oktober 2015 skulle udflytningen af Søfartsstyrelsen være gennemført inden udgangen af 2017.

“Indkvarteringssituationen har simpelthen trukket det hele ud,” fortæller Kasper Jespersen, tillidsrepræsentant og næstformand i samarbejdsudvalget i Søfartsstyrelsen.

Selvom styrelsen i november 2017 flyttede sit hovedkvarter til Korsør, så har omkring 130 derfor stadig kontorplads i Valby mod cirka 70 ansatte i Korsør.

Det er naturligvis meget beklageligt, at flytningen har trukket ud i forhold til de oprindelige planer. Når det er sagt, er jeg glad for, at vi til stadighed har leveret gode resultater og til stadighed har opretholdt god service, sagsbehandlingstider med videre.

Andreas Nordseth
Direktør, Søfartsstyrelsen

Boligjagten
Baggrunden er, at det har vist sig mere end vanskeligt at få boligkabalen i Korsør til at gå op.

Det selv om statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forventningsfuldt inspicerede lokaler i erhvervsparken Glasværket i Korsør tilbage i oktober 2015.

Lige i øjeblikket er der faktisk rimelig ro på. Det er, ligesom om at tiden har gjort, at man også har vænnet sig lidt til den usikkerhed, der er.

Kasper Jespersen
Tillidsrepræsentant, Søfartsstyrelsen

“Jeg har set én rigtig god mulighed for placering af 190 arbejdspladser,” bemærkede han ifølge Ritzau.

Men det lykkedes aldrig at nå til enighed om en lejeaftale med Glasværket, og siden er startet en boligjagt med flere bump på vejen.

I juni måned opgav den socialdemokratiske borgmester John Dyrby Paulsen (S) eksempelvis at finde et flertal i byrådet for en lejeaftale, der kunne indlogere Søfartsstyrelsen på Korsør Rådhus.

0:000:00