Endelig skred i forsinket udflytning

FLYTTEPLANER: Efter flere års ventetid står det endelig klart, hvor tre store statslige arbejdspladser skal have adresse. De endelige flytteplaner er dog stadig ikke på plads. 

Det glæder borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S), at 119 statslige arbejdspladser nu er på vej til Holbæk.
Det glæder borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S), at 119 statslige arbejdspladser nu er på vej til Holbæk.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Flere års usikkerhed om placeringen af tre store statslige arbejdspladser er nu slut.

Onsdag aften godkendte Holbæk Kommunalbestyrelse en aftale om at sælge en nedlagt folkeskole til Bygningsstyrelsen for cirka 14 millioner kroner. Salget er et led i regeringens første udflytningsrunde, Bedre Balance.

Da Venstre-regeringen fremlagde planen i oktober 2015, var det målsætningen, at udflytningen af de cirka 3900 arbejdspladser fra hovedstaden til 38 byer landet over skulle være afsluttet inden udgangen af 2017.

Det kom dog ikke til at holde stik. Blandt andet flytningen af Danmarks Evalueringsinstitut, Danmarks Akkrediteringsinstitution og Danida Fellowship Centre til Holbæk har været sat på pause, mens Holbæk Kommune og Bygningsstyrelsen har forhandlet om vilkårene for statens overtagelse af bygningen. 

Ved offentliggørelsen af Bedre Balance II i januar 2018 blev endnu flere arbejdspladser udflyttet til Holbæk, idet Undervisningsministeriets læringskonsulenter i Center for Udgående Kvalitetsarbejde også skal flytte.

Glad borgmester
Med onsdagens godkendelse af salgsaftalen er der nu en knast mindre på vejen mod det miljø inden for læring og uddannelse, som både Undervisningsministeriet og Holbæk Kommune har ønsket at skabe i forbindelse med udflytningen. 

Holbæks borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen (S), udtaler således i en pressemeddelelse:

”Lige nu høster vi frugten af et mangeårigt arbejde for igen at trække uddannelser og læring til Holbæk Kommune. Der er en ny sygeplejerskeuddannelse på vej på HUSC, og vi arbejder hårdt for at trække andre uddannelser til også. Samtidig får vi nu skabt et statsligt og kommunalt lærings- og uddannelsesmiljø på Østre Skole. Den slags betyder rigtig meget efter en årrække, hvor vi desværre har set uddannelser og læringsmiljøer forsvinde”. 

Hos Undervisningsministeriet glæder undervisningsminister Merete Riisager (LA) sig også over afklaringen og meddeler via en pressemeddelelse, at hun håber, at Holbæk vil tage godt imod de mange nye medarbejdere.

0:000:00