Forsyningstilsynet kæmper med at rekruttere ansatte

UBESAT: Forsyningstilsynet har store kvaler med at få besat stillinger med særligt økonomer og jurister, og det vil også ramme andre. De to faggrupper er ved at være en generel mangelvare på arbejdsmarkedet, fortæller Djøf.

Carsten Smidt har været direktør for Forsyningstilsynet siden 1. juli 2018.
Carsten Smidt har været direktør for Forsyningstilsynet siden 1. juli 2018.Foto: Presse
Sine Riis Lund

Flere skriveborde end nødvendigt står tomme hos Forsyningstilsynet.

For egentlig skulle 95 ansatte have deres gang på tilsynets kontorer, men omkring ti stillinger er stadig ledige, og sådan har det set ud i et godt stykke tid.

“Det er ikke de samme stillinger, for vi ansætter faktisk løbende folk, men ikke i samme takt, som folk vælger at få job et andet sted end her,” forklarer direktør Carsten Smidt.

Det er primært økonomer og jurister, som Carsten Smidt savner, og det selv om flere stillinger har været slået op flere gange.

Opsigelser forsinker opgaver
Nu er Forsyningstilsynet også i en særlig situation. Arbejdspladsen skal udflytte fra Valby til Frederiksværk i 4. kvartal 2019, og derfor modtager tilsynet flere opsigelser end vanligt.

Foreløbigt har 23 sagt op siden januar 2018, hvor regeringen satte Forsyningstilsynet på deres kort over udflytninger.

Rekrutteringen volder så store kvaler, at Forsyningstilsynet har hyret eksterne folk til at lave en analyse af, hvad de kan gøre for at tiltrække flere ansøgere.

De ledige kontorstole har nemlig konsekvenser for tilsynet, hvis helt centrale opgave er at sikre, at forbrugerne ikke kommer til at betale for meget på el-, gas- og varmeområdet.

“Der er nogle områder, hvor vi simpelthen bliver længere tid om at løse opgaverne i forhold til, hvad der ellers var planen. Blandt andet er der nogle forretningssager på fjernvarmeområdet, der kommer til at tage længere tid end egentligt planlagt,” forklarer Carsten Smidt.

0:000:00