Grønlandsk søkort-produktion først tilbage på sporet i 2020

NAVIGATION: Først i 2020 vil Geodatastyrelsens produktion af grønlandske søkort være tilbage på sporet. Dermed vil der være gået fem år, siden udflytningen af styrelsen til Aalborg og medarbejderflugt satte en stopper for produktionen.

I 2009 aftalte det daværende Miljøministeriet og det grønlandske selvstyre, at det sidste af i alt 73 nye søkort over grønlandske farvande skulle være færdigt i år. Kort, der skulle gøre det mere sikkert for især ikke-lokalkendte kaptajner og styrmænd at manøvrere i de grønlandske fjorde og farvande. Det kunne eksempelvis være store krydstogtskibe.

Men sådan kom det langt fra til at gå. I 2015 blev produktionen sat på pause, da 14 ud af de 15 medarbejdere hos Geodatastyrelsen, der stod for søkortproduktionen, ikke ønskede at flytte med, da styrelsen blev flyttet fra Københavns Nordvest-kvarter til udkanten af Aalborg.

På det tidspunkt var der produceret 32 kort. Og det er der stadig. Hverken i 2016 eller 2017 er der kommet kort ud fra Geodatastyrelsens nye lokaler i Nordjylland. Det på trods af, at styrelsen ansatte en gruppe briter, der også har erfaring med produktion af søkort.

Login