Marcus Knuth som ny ordfører: Vigtigt med uddannelser i landområder

BALANCE: Både Venstre og Socialdemokratiet har fået nye profiler på uddannelsesområdet, og de går begge op i bedre balance mellem land og by.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Toke Gade Crone Kristiansen

Der er nye folk på uddannelsesområdet hos Venstre og Socialdemokratiet. Og de lægger begge ud med at understrege vigtigheden af at have uddannelser uden for de største byer.

Det siger de i interview til Altinget: forskning.

Tirsdag, hvor Folketinget formelt åbner, bliver Rasmus Horn Langhoff (S) formand for Uddannelses- og Forskningsudvalget efter forgængeren Christine Antorinis exit fra Folketinget. Og i sidste uge blev Venstres markante udlændingeordfører Marcus Knuth (V) flyttet over som ordfører for uddannelse og forskning. 

Knuth: Man skal være forsigtig med at udflytte uni-uddannelser
Knuth er valgt i Sjællands Storkreds, og her har han forholdt sig til uddannelsespolitikken, forklarer han. Og den regionale uddannelsespolitik kommer han også til at fokusere på fremover. 

”Når det gælder uddannelsesområdet, så skal der være en bred geografisk alsidighed – ellers mister man hele sammenhængskraften i nogle af vores landområder,” siger Marcus Knuth. 

Men når det kommer til at flytte universitetsuddannelser ud – som Dansk Folkeparti ønsker – er han meget forsigtig.

”Det skal man virkelig overveje meget grundigt – men er der noget, som har en naturlig tilknytning til landbrug eller natur, hvor det rent faktisk giver mening, så vil jeg da ikke afvise det,” siger Marcus Knuth og understreger, at han udtaler sig forsigtigt, indtil han har mere viden om området. 

Langhoff: Kalundborg er et godt eksempel
Rasmus Horn Langhoff, som også er turismeordfører for S, kommer også til området med en regionalpolitisk bevidsthed, som kan smitte af på uddannelsesområdet.

”Den her dagorden med at sikre en positiv udvikling i hele landet, så land og by ikke glider for meget fra hinanden – også uddannelsesmæssigt – er noget, jeg har med i bagagen,” siger Rasmus Horn Langhoff.

0:000:00