Ole Birk vil se på, om tomme kontorer kan lejes ud som studieboliger

LOKALER: Staten har tomme lokaler i København for 60 millioner om året efter udflytning. Nu vil ministeren undersøge, om enkelte af dem kan bruges som midlertidige boliger.

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Kristine Korsgaard

Unge studerende, som ikke kan finde tag over hovedet i København, vil måske en dag kunne bo midlertidigt i et af statens kontorer.

Transport-, bygnings og boligminister Ole Birk Olesen vil i hvert fald bede Bygningsstyrelsen undersøge, om det kan lade sig gøre. Det siger han i et skriftligt svar til Altinget.

Baggrunden er, at statskassen og skatteborgerne går glip af mange millioner om året, fordi staten råder over så mange tomme kontorer, der ikke bliver brugt. I alt 57.000 kvadratmeter står tomme alene i København, og mange af dem står tomme som følge af de første udflytninger af statslige arbejdspladser.

Det har blandt andre Altinget fortalt, og Ole Birk Olesen har oplyst det til Folketinget.

Lad os da indrette dem til boliger
Oplysningerne har forarget Dansk Folkepartis bygningsordfører, Merete Dea Larsen, i en grad, så hun har foreslået en alternativ løsning: 

"Lad os da indrette dem til midlertidige boliger, indtil man finder ud af, hvad der skal stilles op med dem," sagde hun til Altinget tidligere på måneden.

{{toplink}}

DF'eren foreslår en model, hvor staten hyrer et privat firma til at stå for selve udlejningen. På den måde sparer staten udgifterne til drift af bygningen, og man kan eventuelt opkræve en vis husleje til staten på de mest attraktive adresser.

Og nu reagerer ministeren på forslaget med en vis åbenhed.

0:000:00