Radio24syv klager til EU over udflytning

UDFLYTNING: Det er i strid med EU-reglerne at tvinge Radio24syv til at have hovedsæde i Jylland, mener radiostationen.

Foto: Martin Sylvest Andersen/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Radiostationen Radio24syv, hvis sendetilladelse skal genudbydes til oktober næste år, vil fremover have hovedsæde vest for Storebælt.

Det stod klart, da regeringen med stemmer fra Dansk Folkeparti i slutningen af juni måned kunne præsentere medieforliget for 2019-2023.

Men den beslutning har Radio24syv nu valgt at udfordre ved at klage til EU. Radiostationen peger på, at de trods en årlig offentlig støtte på 95 millioner kroner er privatejet, hvorfor Folketinget ikke kan udflytte Radio24syv på samme måde, som det kan flytte statslige arbejdspladser.

"Selv hvis du argumenterer for, at der mediemæssigt er mulighed for at fastlægge, hvor noget skal placeres af hensyn til en geografisk og kulturel dækning af landet, er den argumentation i hvert fald helt tom i forhold til den administrative del. Hvor vi får lavet vores lønregnskab, har jo ingen indflydelse på dækningen af landet," siger direktør i Radio24syv Jørgen Ramskov til Dagbladet Politiken.

Mandag sendte Radio24syvs advokat, Morten Stadil fra Bruun & Hjejle, en otte sider lang advokatskrivelse til EU-Kommissionens generaldirektorat for konkurrence, hvori han opfordrer til at gribe ind over for kravet om, at hovedsædet skal ligge vest for Storebælt.

Kravet er i strid med EU’s regler om statsstøtte, skriver Morten Stadil ifølge Politiken.

Formelt udløber Radio24syvs aftale om at drive radiostationen på FM4-frekvensen i 2019. Ønsker radioen at fortsætte, skal den søge om det på lige fod med andre aktører, der ønsker at drive radioen.

{{toplink}}
Læs også

0:000:00