Innovationsfonden undgår total udflytning og beholder kontor i hovedstaden

UDFLYTNING: Regeringen accepterer revideret plan for udflytning af Innovationsfonden til Aarhus. Fonden kommer til at beholde stor decentral afdeling i København.

Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Toke Gade Crone Kristiansen

Regeringens planer om at rive Innovationsfonden op med rode og plante den på ny i sin helhed i den i sin helhed i Aarhus, kom som en overraskelse for direktør i fonden, Peter Høngaard Andersen i januar, men blev dog mødt med en vis accept. 

"Når ens arbejdsgiver siger, at man skal flytte, så flytter man," som direktøren i den statslige fond forklarede sine medarbejdere på et orienteringsmøde.

Meldingen betød dog ikke, at direktøren bare lod stå til, i stedet udformede han et kompromis, som regeringen nu har accepteret, ifølge direktøren selv. 

Dermed får den Innovationsfonden lov til at beholde afdeling i København og enkeltmandsoperationer i Aalborg og Odense vokser til regulære afdelinger.

Og Innovationsfondens direktør er tilfreds med den endelige version af institutionens udflytning. 

"Jeg tror, der kommer en styrket Innovationsfond ud af det her," siger Høngaard Andersen optimistisk. 

Dialog med Pind og Løhde 
Regeringens udflytningsplaner har generelt ikke været båret af argumentation med base i økonomiske eller faglig logik, men af regionale hensyn.

Det var nu alligevel logikken, som overbeviste daværende uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) om at der kunne være ræson i beholde dele af fonden i København, forklarer Peter Høngaard Andersen, om et møde, som foregik sidst på vinteren.

Her havde Innovationsfonden bearbejdet udmeldingen om udflytning og fundet en justeret model for udflytningen, og som ikke flyttede alt til Aarhus









0:000:00