Se den nye udlændingestyrelse til 300 millioner – Støjberg tog første spadestik

UDFLYTNING: Minister forventer ikke, at flytningen af Udlændingestyrelsen fra København til Næstved vil få de 60.000 årlige besøg fra udlændinge til at falde væsentligt. Byggeriet til én af de største udflytninger af statsjob er i gang. Se den kommende bygning her.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Kristine KorsgaardArthur Cammelbeeck

I sidste uge kunne forbipasserende borgere ved den såkaldte posthusgrund tæt ved Næstved Station se udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg føre en tonstung gravemaskine.

Hvis man kan rejse hele vejen fra Mogadishu til København, så kan man nok også klare en lille times togtur fra København til Næstved.

Inger Støjberg (V)
Udlændinge- og integrationsminister

Nu er alle forberedelser til den nye Udlændingestyrelse nemlig på plads, så opførelsen af en mastodont af en bygning i den større sydsjællandske provinsby kan gå i gang. Derfor tog ministeren sammen med den socialdemokratiske borgmester i Næstved Kommune, Carsten Rasmussen, første spadestik – først med gammeldags spade, og derefter blev der gravet videre med mere effektive metoder.

Foto: Visualisering af A. Enggaard A/S stillet til rådighed af Bygningsstyrelsen

Projektet kommer til at koste staten i alt 335 millioner kroner. Udgifterne dækker foruden selve byggeriet også drift, vedligehold og rengøring over tyve år. Det fremgår af dette aktstykke.

Knap 10.000 kvadratmeter får styrelsen at brede sig på, når bygningen står færdig – efter planen kan folk rykke ind i de nye kontorer i foråret 2020. 

Bygningen kommer til at se sådan ud:

Foto: Visualisering af A. Enggaard A/S stillet til rådighed af Bygningsstyrelsen

Borgere med brug for hjælp skal nu til Næstved
Udflytningen af Udlændingestyrelsen er en af de største enkeltstående udflytninger af statsjob og blev sat i gang som led i regeringens første flytteplan "Bedre Balance I".

Den nye adresse får ikke kun konsekvenser for de medarbejdere, der bliver udflyttet, og for Næstved Kommune, som ifølge borgmesteren er svært tilfreds med at overtage de mange arbejdspladser.

0:000:00