Tilløbsstykke: Gældsstyrelsen fik 545 ansøgere til 100 stillinger

REKRUTTERING: Ansøgningerne strømmede ind, da Gældsstyrelsen i sommer slog stillinger op til et nyt hovedsæde i Middelfart.

Gældsstyrelsen har siden sommeren 2018 haft sit hovedsæde i Middelfart. 
Gældsstyrelsen har siden sommeren 2018 haft sit hovedsæde i Middelfart. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Ansøgerne flokkedes om et job hos Gældsstyrelsen i Middelfart denne sommer, da styrelsen startede med at slå 50 stillinger op.

Interessen var så overvældende, at styrelsen valgte at fremrykke rekrutteringen af yderligere 50 stillinger. Til slut var 545 ansøgninger tikket ind hos Gældsstyrelsen, skriver DR Fyn.

1. juli 2018 opløste Skatteministeriet Skat og erstattede det med syv nye specialiserede styrelser med hver deres kerneopgave. En af dem er Gældsstyrelsen, der indgik i regeringens seneste udflytning med en flytning af hovedsædet fra København til Middelfart denne sommer.

Der var intet at udsætte på kvaliteten af de 100 valgte ansøgere, fortæller Ulrik Pedersen, som er underdirektør i Gældsstyrelsen, driftscenter Middelfart.

Borgmesteren i Middelfart Kommune mener, den store tilstrømning af kvalificerede ansøgere viser, at udflytning af statslige arbejdspladser sagtens kan være en succes.

"Det viser jo, at der er masser af muligheder for at lave kvalificeret arbejde i hele Danmark. Det her hamrer en pæl igennem myten om, at man ikke kan finde kvalificeret arbejde, når man kommer vest for Valby Bakke," siger Johannes Lundsfryd (S) til DR Fyn.

0:000:00