Trods medarbejderflugt: Minister afviser bekymringer for miljøråd

UDFLYTNING: Selvom økonomerne flygter på grund af udflytning, har indenrigs- og økonomiminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) tillid til kvaliteten af det miljøøkonomiske råds arbejde.

Hjalte T. H. Kragesteen

Der er ikke grund til sortsyn.

Nogenlunde sådan måtte man forstå økonomi- og indenrigsministeren, da han onsdag svarede på spørgsmål om udflytningen af Det Miljøøkonomiske Råd.

”Jeg har tillid til, at Det Miljøøkonomiske Råd kan løfte sine opgaver, også selvom sekretariatet bliver flyttet til Horsens,” sagde Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Enhedslistens klima- og energiordfører Søren Egge Rasmussen havde ministeren i Folketingssalen, efter Altinget har beskrevet, at alle seks økonomer i miljørådets sekretariat har sagt op. Det sker i forbindelse med regeringens beslutning om, at sekretariatet skal udflyttes til Horsens.

Det afgørende er, at kvaliteten er i orden.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA)
Økonomi- og indenrigsminister

Opsigelserne betyder, at den næste miljørapport, der normalt udkommer til februar, både bliver forsinket og kortere end normalt.

Dybt skuffende
Og det vækker bekymring hos Enhedslisten.

”Vi går nu ind i en periode, hvor det arbejde, der udføres af Det Økonomiske Råd, bliver ringere. Og det er dybt skuffende i en tidsalder, hvor vi måske har 10 år til at rette op på de faretruende klimaforandringer, vi står over for. Hvor det er nødvendigt, at vi prioriterer, så vi får mest for pengene,” sagde Søren Egge Rasmussen og fortsatte:

”Det undergraver regeringen ved en udflytning til Horsens.”

Men Simon Emil Ammitzbøll-Bille afviste EL-ordførerens udlægning som ”en usaglig kritik”

0:000:00