Guide: Her er udflytningsdebatterne på årets folkemøde

GUIDE: Folkemødet 2018 er spækfyldt med spændende arrangementer, og det kan være svært at holde styr på det hele. Altinget: udflytning har udplukket syv arrangementer til dig, der er interesseret i spørgsmålet om udflytning og Danmark i balance. 

Arkivfoto fra Folkemødet 2017 
Arkivfoto fra Folkemødet 2017 Foto: Ida Maria Odgaard/Ritzau Scanpix
Hanan Chemlali

Torsdag d. 14. juni

Skal vi acceptere urbaniseringen for at sikre væksten?
Hvor: Kæmpestranden J31 - #Faktaboksen
Hvornår: 15:30 - 16:30

De store byer vokser på bekostning af andre områder i Danmark. I denne debat spørger Danmarks Statistik, om vi skal modvirke eller acceptere urbaniseringen. Skal man forsøge at sikre en større geografisk spredning af befolkningen via strukturelle tiltag? Hvilke tiltag er i givet fald bedst – udflytning af statslige arbejdspladser, særlige skatteregler i visse geografiske områder, støtte til iværksættere eller noget helt andet?

Mads & Mulighederne – dilemmaer om Danmark i balance
Hvor: Allinge Havn H14 - Ø, land og by i balance - på M/S Samka
Hvornår: 13:30 - 14:20

Mads Steffensen styrer ordet, når et panel af politikere, erhvervsledere og iværksættere diskuterer dilemmaer indsendt af borgere, virksomheder og kommuner fra det lokale Danmark. Dilemmaerne sætter fokus på, hvilke problemer man støder på, når man gerne vil bo, arbejde eller drive  i forskellige dele af Danmark. Og når man gerne vil skabe udvikling i områder, som ligger uden for de største byer.

Oplever du dilemmaer, som udspringer af den geografiske ubalance i Danmark? Så har du mulighed for at få panelet til at komme med deres bud på en løsning. Send dit dilemma til [email protected].

FilmDanmark i bedre balance
Hvor: Allinge Havn H14 - Ø, land og by i balance - på M/S Samka
Hvornår: 15:15-16:15

At styrke de regionale filmfonde i Vestdanmark vil være public service-politik, kulturpolitik og filmpolitik, der lapper sprækkerne i et Danmark, som mange oplever er ved at knække. Kommunale og statslige penge skaber kulturel stolthed, arbejdspladser og et spirende regionalt filmmiljø. Men mon ikke de kan gøre det bedre? Bo Damgaard fra FilmFyn, er indpisker og ordstyrer i debatten.

Uden attraktive arbejdspladser, ingen mobilitet!
Hvor:
Kirkepladsen K6 - Akademikernes hus
Hvornår:
9:00-10:00

Akademikerne byder på debat om flytning af statslige job og mangel på kvalificeret arbejdskraft. Er vi mobile nok, eller er arbejdspladserne u-attraktive? Mød blandt andre:

Kent Damsgaard, Direktør, DI - Dansk Industri
Lars Qvistgaard, Formand, Akademikerne
Torben Tranæs, Forskningsdirektør, SFI
Camilla Smith, Direktør, work live stay
Heino Knudsen, Regionrådsformand, Region Sjælland

Dokumentation

VÆRKTØJSKASSEN

Her finder du adskillige overskuelige guideartikler om, hvordan udflytningen gribes an, uanset om man er medarbejder i en udflyttet styrelse, i en kommune med nye medarbejdere på vej, eller om man er en medarbejder, der står til enten at flytte med eller sige farvel til sit job.


0:000:00