David Trads vil i Folketinget for S

Skribenten og debattøren David Trads går efter at blive Socialdemokratiets kandidat i Egedal-kredsen

David Trads
David Trads (51) Skribent, Altinget m.fl., studievært, Radio24Syv, folketingskandidat (S), fhv chefredaktør,Information
Nick Hækkerup
Nick Hækkerup (51) MF (S), fhv. minister, fhv. borgmester, Hillerød Kommune

Den tidligere chefredaktør for dagbladet Information og Nyhedsavisen David Trads går nu efter at komme i Folketinget for Socialdemokraterne. 

Han håber at blive partiets kandidat i Egedalkredsen på Sjælland. Kredsens nuværende kandidat er Nick Hækkerup, som imidlertid overtager Hillerødkredsen efter Christine Antorini, der har besluttet at forlade Folketinget.

“Der er virkelig brug for en ny politisk retning i Danmark – en, hvor vi sikrer, at alle mennesker får de bedste muligheder for at få rigtigt gode liv. Den kamp kæmper ingen bedre end Socialdemokratene – og den glæder jeg mig i den grad til at blive en del af,” siger David Trads i en pressemeddelelse.

Der er repræsentantskabsmøde i Egedalkredsen 19. november, og David Trads har en modkandidat i skikkelse af byrådsmedlem i Furesø Matilde Powers. 

“Det er med stor ydmyghed, at jeg nu tager skridtet ind i aktiv politik – og jeg er stolt over, at en enig kredsbestyrelse i Egedal indstiller mig til at blive folketingskandidat," siger David Trads.

David Trads har en gang tidligere forsøgt at blive folketingskandidat for Socialdemokratiet. Det var i 2004, da han gik efter at blive kandidat i Skanderborg, men endte med at tabe til Kirsten Brosbøl.

Den 51-årige David Trads er uddannet journalist og har arbejdet som politisk journalist og redaktør ved en lang række danske medier. Han har været chefredaktør for Dagbladet Information og for gratisavisen Nyhedsavisen. I 2009-2013 var han USA-korrespondent for Berlingske. De sidste fem år har han fungeret som uafhængig foredragsholder og skribent, blandt andet med en fast klumme i Altinget.

red@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv uddannelse gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement