Aung San Suu Kyi er ikke længere ufejlbarlig

AMBASSADØRERNES BLOG: Nobelprismodtager Aung San Suu Kyi har været påfaldende vag i sin fordømmelse af volden i Burma og mangler en klar holdning til igangværende etnisk konflikt, skriver Danmarks ambassadør i Burma.

Hun (Aung San Suu Kyi, red.) har blandt visse grupper i Myanmar i nogen udstrækning mistet sin status som den ufejlbarlige oppositionsleder.

Mikael Hemniti Winther
Danmarks ambassadør i Burma/Myanmar
Fakta
Ambassadørernes blog er et samarbejde mellem Altinget.dk og Udenrigsministeriet.

Her vil danske ambassadører i udviklingsbrændpunkter lige fra Uganda til Pakistan bidrage med indlæg om, hvordan lokale forhold påvirker de enkelte landes udvikling samt effekten af den danske udviklingsstøtte. Det skal styrke danskernes viden om forholdene i udviklingslandene.

Ambassadører fra Danmarks 24 såkaldte prioritetslande, FN og EU vil på skift med ca. 14 dages mellemrum skrive indlæg til Altinget.dk.

Læs bragte indlæg i Ambassadørernes blog:

7. marts: Kenya (valg 4. marts)

21. marts: Mali (årsdagen for islamisternes kup i Mali)

Af Mikael Hemniti Winther
Danmarks ambassadør i Burma/Myanmar

Den 1. april 2012 blev Aung San Suu Kyi indvalgt i parlamentet i Burma/Myanmar. Det var et suppleringsvalg, som gav hendes parti, National League of Democracy (NLD), en jordskredssejr, og partiet opnåede 43 ud af de 45 ledige pladser til parlamentets underhus.

Aung San Suu Kyi opnåede hurtigt en prominent rolle i de parlamentariske debatter og blev kort efter sin indtræden valgt til formand for parlamentets retsstatskomité. Efterfølgende er hun blevet valgt til formand for flere udvalg, og det har bidraget til at profilere hendes egen og NLD's prioriteringer indenfor sundhed, uddannelse og retsstatsprincipper. Burma/Myanmar kan efter hendes mening ikke blive et demokrati, hvis landet ikke udvikler egentlige retsstatsprincipper.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00