CSR-leder siger op: Vil rådgive om bæredygtighed i finansverdenen

BÆREDYGTIGHED: Claus Primdal Sørensen, tidligere afdelingsleder for CSR-området i EKF, har startet selvstændig virksomhed.

Efter syv år i Eksport Kredit Fonden har Claus Primdal Sørensen, tidligere afdelingsleder for ”Coporate social responsibility” sagt op. Han har startet selvstædig rådgivningsvirksomhed inden for miljømæssige, sundheds- og sikkerhedsmæssige foranstaltninger.

"Noget tyder på, at hele finanssektoren begynder at rykke markant på bæredygtighed. Det er en kulmination på omgivelsernes forventning til ansvarlighed i finanssektoren. Der mener jeg, der er et match imellem min baggrund fra EKF og behovet i erhvervslivet," siger Claus Primdal Sørensen.

Bæredygtighed i den finansielle sektor
Når bæredygtighed i de seneste år er blevet omtalt i forbindelse med den finansielle sektor, handler det ifølge Claus Primdal Sørensen om, at projekter, der investeres i eller finansieres via lån, overholder minimumsgrænser og standarder for, at noget er miljø.

"Med min baggrund i CSR kan jeg rådgive industrivirksomheder, der søger finansiering. Men jeg kan også rådgive banker om, hvordan man sikrer, at menneskerettigheder og det sociale aspekt i CSR overholdes," siger Claus Primdal Sørensen og forklarer videre:

"Hvis man investerer i projekter, der skal bruge et jordområde, skal ekspropriationen ske på en ordentlig måde. Den sociale struktur og balance kan blive ødelagt af store projekter, tag for eksempel området omkring en lille landsby, der bliver til byggegrund."

Fremover vil Claus Primdal Sørensen tilbyde rådgivning under virksomhedsnavnet Primdal – ESG Strategy and Risk Management.

Forrige artikel Her er Støjbergs og Østrigs Her er Støjbergs og Østrigs "vision" for nyt asylsystem Næste artikel Ny platform skal give danskerne bedre indsigt i demokratiske processer Ny platform skal give danskerne bedre indsigt i demokratiske processer