Danida-støttet havn i Sri Lanka sandet til: Nu venter ekstraregning på 46 millioner

HVID ELEFANT: Danida har bevilget 161 millioner kroner til en havn i Sri Lanka, som ikke er i brug, ford den er sandet til. Ny bevilling på 46 millioner kroner skal få projektet på ret køl.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) vil bevilge 46 millioner kroner for at redde et ellers kuldsejlet Danida-projekt i Sri Lanka.
Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) vil bevilge 46 millioner kroner for at redde et ellers kuldsejlet Danida-projekt i Sri Lanka.Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Det er ikke nogen køn sag, og den giver mindelser om de hvide elefanter, som jeg egentlig troede, vi havde gjort op med i dansk bistand.

Martin Lidegaard
Udenrigsordfører, Radikale

En Danida-støttet havn i Sri Lanka er i bogstaveligste forstand sandet til og er derfor umulig at bruge for lokalbefolkningen.

Danmark har bevilget i alt 161 millioner kroner* til havnen, som stod færdig tilbage i 2012. Derfor bekymrer det Radikales udenrigsordfører, Martin Lidegaard, at havnen står tom.

"Det er ikke nogen køn sag, og den giver mindelser om de hvide elefanter, som jeg egentlig troede, vi havde gjort op med i dansk bistand," siger han.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00