Danmark indgår udviklingspolitisk samarbejde med Frankrig

PARTNERSKAB: Frankrig og Danmark går sammen for at styrke ligestillingen i Sahel-regionen. Vi har en fælles interesse i at sikre fremgang i en region, som er blevet Europas sydlige nærområde, siger udviklingsminister Ulla Tørnæs (V).

Danmark og Frankrig har en fælles interesse i at skabe fremgang i Sahel, siger udviklingsminister Ulla Tørnæs (V).
Danmark og Frankrig har en fælles interesse i at skabe fremgang i Sahel, siger udviklingsminister Ulla Tørnæs (V).Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Rasmus Dahl Løppenthin

Med Libyens kollaps er Sahel blevet en del af Europas sydlige nærområde. Derfor er stabilitet og udvikling i Sahel en fælles strategisk interesse for både Danmark og Frankrig.

Ulla Tørnæs
Udviklingsminister (V)

Danmark er indgået et udviklingspolitisk partnerskab med Frankrig i forbindelse med præsident Macrons besøg i København.

Samarbejdet vil primært fokusere på at skabe fremgang i Sahel-regionen, som er et af de fattigste områder i verden. Her vil de sammen arbejde for at skabe fremgang for blandt andet at begrænse mængden af mennesker, der søger med Europa.

"Med Libyens kollaps er Sahel blevet en del af Europas sydlige nærområde. Derfor er stabilitet og udvikling i Sahel en fælles strategisk interesse for både Danmark og Frankrig. Ikke mindst på grund af udfordringer, som terrorisme og migration," siger udviklingsminister Ulla Tørnæs (V).

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00