Danmark sender ti millioner til akut hjælp til palæstinensere

Der er fortsat mange sårbare mennesker med akut brug for hjælp i Gaza, lyder det fra Flemming Møller Mortensen. Danmark har netop sendt ti millioner til palæstinenserne.

<div>En palæstinensisk dreng har fundet noget af sit legetøj i murbrokkerne, efter at israelske luftangreb ramte hans hus i Khan Yunis, der ligger i Gaza.</div>
En palæstinensisk dreng har fundet noget af sit legetøj i murbrokkerne, efter at israelske luftangreb ramte hans hus i Khan Yunis, der ligger i Gaza.
Foto: Said Khatib/AFP/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Trods en nyligt indgået våbenhvile oven på blodige kampe mellem palæstinensiske Hamas og Israel er der stadig behov for hjælp til Gaza og Vestbredden.

Derfor har den danske regering besluttet at bidrage med ti millioner kroner til en nødhjælpsappel fra FN's palæstinaflygtningeorganisation, UNRWA. Det oplyser Udenrigsministeriet.

"Jeg ser med stor bekymring på den forværrede humanitære krise i Gaza efter den seneste konflikt mellem Israel og terrororganisationen Hamas (der har magten i området, red.)," udtaler minister for udviklingssamarbejde Flemming Møller Mortensen i en skriftlig kommentar.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00