Danmarks udviklingsbistand falder - lidt

KORT NYT: En ny opgørelse fra OECD's udviklingskomite (DAC) viser, at Danmark i 2012 gav mindre i udviklingsbistand end året før.
Danmark udbetalte i 2012 i alt 15,74 milliarder kroner i udviklingsbistand. Det svarer til 0,84 procent af BNI. I forhold til 2011 er der tale om et fald i bistandsprocenten på 0,01 procentpoint.

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) håber at kunne øge Danmarks udviklingsbistand i fremtiden:

"Det fremgår af regeringsgrundlaget, at det er regeringens målsætning at øge Danmarks udviklingsbistand til 1 pct. af BNI over en årrække. Vi har derfor i finanslovene for både 2012 og 2013 øget budgettet for udviklingsbistanden og taget de første skridt til at indfri denne målsætning. Vi ønsker bl.a. at bidrage til at løse de store udfordringer, en række skrøbelige lande som Afghanistan, Mali, Somalia og Sydsudan står over for," siger han og fortsætter:

"Det er også i vores egen interesse. Men det tager tid, og udfordringerne i Mali og Sydsudan har forsinket indsatsen og givet et fald i udbetalingen for 2012. Ambitionen er dog uændret, og indsatsen vil derfor øges i den kommende tid, hvor det styrkede internationale engagement vil slå igennem."

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00