Om  
Kristian Lund-Jensen

Dødsfald. Fhv. ambassadør Kristian Lund-Jensen (86)

Fhv. ambassadør og lokal Venstre-formand, agronom Kristian Lund-Jensen, Hørsholm er død, 86 år gammel. Bisættelse 14. januar.

Rasmus Nielsen

Ambassadør Kristian Lund-Jensen lagde størstedelen af sit diplomatiske virke i udviklingslandene.

Efter nogle år i Andels-udvalget og i Landbrugets Oplysnings- og Konferencevirksomhed blev Kristian Lund-Jensen udsendt for International Labour Organisation (ILO) til først Gambia og siden til Caribien.

I 1971 blev han tilknyttet Danida som konsulent, hvor han arbejdede de følgende 15 år. Med årene blev han der udenrigsråd og chef for Danidas bilaterale afdeling.

I 1991 udnævntes Kristian Lund-Jensen til ambassadør i Indonesien, og fra 1995 til 1999 var han ambassadør i Canberra og Australien.

Interessen for politik gav sig udslag i, at udenrigs-embedsmanden var formand for Venstres partiforening i Tornved i årene 2001-04.

Og som om det politiske ikke kunne være nok, havde Kristian Lund-Jensen også en kristen side. Den kom til udtryk ved, at han var vicepræsident for Dansk Kirke i Udlandet 2000-04.

Kristian Lund-Jensen, der var far, bedstefar og oldefar, efterlader sin hustru siden 1962, Sanne.

Bisættelse med begrænset fremmøde grundet Corona: Hørsholm Kirke, torsdag 14. januar kl. 13. Familien ønsker, at man fremfor at sende blomster vil betænke Læger uden Grænser (konto 4190-10136024, mærket Kristian Lund-Jensen).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Lund-Jensen

Fhv. ambassadør, fhv. V-formand i Tornved Kommune
agronom (Landbohøjskolen 1962)

0:000:00