EU-borgere sender flere og flere penge ud af Europa

EU-borgerne sendte i 2018 endnu flere penge ud af Europa end året før. En stigning på 9,2 procent til 35,6 milliarder euro, svarende til 265 milliarder kroner. EU-borgerne modtager stabilt knap en tredjedel, 10,9 milliarder euro.

Foto: Danmarks Nationalbank
Rasmus Nielsen

Det fremgår af en opgørelse fra EU's statistikkontor, Eurostat.

I alt udgør forskellen en negativ pengebalance på 24,6 milliarder euro i 2018. Størstedelen af de personlige pengeoverførsler består af penge, der sendes af migranter til familie og pågørende i deres oprindelige hjemlande.

Pengene går især til Asien, herunder Mellemøsten (21 procent af alle borgernes penge ud af EU), fulgt af Nordafrika (18 procent), europæiske lande, der ikke er medlem af EU (16 procent), Central- og Sydafrika (14 procent) samt Sydamerika (13 procent)

Danmark er et af de få lande, der ikke indgår i EU's opgørelse. Frankrig er det land, der suverænt sender flest penge netto ud af Europa: Med 10,5 milliarder euro er det mere end dobbelt så meget som land nummer to, Tyskland. I den anden ende er Portugal det land, der netto modtager mest fra verden uden for EU med godt 3 milliarder euro i 2018.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00