Ex-spindoktor bliver ny general i DUF

JOBSKIFTE: Morten E. G. Jørgensen skal stå i spidsen for sekretariatet i Dansk Ungdoms Fællesråd. Han kommer fra en stilling som særlig rådgiver for fhv. forsvarsminister Peter Christensen (V). 

Det bliver Morten E. G. Jørgensen, som fremover skal drive sekretariatet i paraplyorganisationen Dansk Ungdoms Fællesråd, DUF. 

Den nye generalsekretær, som kommer fra en stilling som særlig rådgiver for tidligere forsvarsminister Peter Christensen (V), har et mangeårigt kendskab til DUF. Morten E. G. Jørgensen har både været aktiv i spejderbevægelsen, elevbevægelsen og Venstres Ungdom. Herudover har han siddet i DUF's styrelse og forretningsudvalg. 

DUF-formand Kasper Sand Kjær glæder sig over ansættelsen af den nye generalsekretær. 

"Jeg ser meget frem til at få Morten med på holdet i DUF. Han bringer en unik politisk forståelse, et stærkt netværk og en række af vigtige kompetencer med sig, som jeg er sikker på, at DUF og medlemsorganisationerne vil få stor glæde af," siger Kasper Sand Kjær. Han forventer, at Morten E. G. Jørgensen med sit kendskab til DUF og en baggrund på Slotsholmen kan være med til at placere DUF endnu stærkere på den politiske dagsorden. 

Hovedpersonen selv glæder sig til at tage fat på jobbet: 

"Det er et drømmejob at få lov til at arbejde for det frivillige foreningsliv og unges deltagelse i demokratiet, som jeg altid har brændt for. Der er masser at tage fat på, og jeg glæder mig meget til at komme i gang med arbejdet," siger Morten E. G. Jørgensen til Altinget.

Han er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet og har tidligere arbejdet som jurist i blandt andet Justitsministeriet, EU-Repræsentationen i Bruxelles og på Københavns Universitet. 

Morten E. G. Jørgensen tiltræder stillingen 15. marts og afløser Henriette Laursen, som fratrådte i slutningen af november sidste år. 

 

Forrige artikel Efter hungersnød-alarm: Politikere vil øge hjælpen til Sydsudan Efter hungersnød-alarm: Politikere vil øge hjælpen til Sydsudan Næste artikel OECD om flygtningeudgifter: Akut brug for nye regler OECD om flygtningeudgifter: Akut brug for nye regler
Ny ngo-formand efter internt stormvejr:

Ny ngo-formand efter internt stormvejr: "Der er ikke noget at komme efter"

INTERVIEW: Ny formand for Missions Øst afviser forud for årsmøde, at der er rod i økonomien, som den tidligere bestyrelse hævder. Alligevel har man valgt, at Kim Hartzner ikke længere skal være generalsekretær, ligesom man lægger op til at ændre omstridt regnskabspraksis.